Doneer een castratie of sterilisatie

In Polen zijn ontzettend veel asielen die overvol zitten met honden. In de meeste asielen zitten honderden honden, maar er zijn zelfs asielen waar een paar duizend honden verblijven. Daarnaast zijn er veel honden die op straat zwerven en dan vaak later ook weer in de asielen belanden. Dutchy Adoptions ondersteunt 2 verschillende asielen in Polen. O.a. door voor een aantal van de honden een goed en vooral blijvend thuis te zoeken in Nederland. Maar hiermee alleen word het probleem in Polen niet opgelost en zal over een aantal jaren het probleem in Polen hetzelfde zijn. Er zullen niet minder honden in de asielen zitten, maar zelfs veel meer dan dat er nu zijn. Dit komt doordat een teefje in vijf jaar tijd zo’n honderd pups kan voortbrengen. Zolang er steeds weer pups bijkomen, die later zelf ook weer pups zullen krijgen, zal het aantal honden in Polen blijven groeien. Daarom is het belangrijk om de honden te kunnen castreren en steriliseren, zodat hieraan een stop kan worden gegeven en het aantal honden niet langer zal groeien. Hiervoor vragen we uw hulp.

Sterilisatieproject

In totaal is er al € 4268,- gedoneerd!
We willen graag de donateurs namens de honden
heel erg bedanken voor hun donatie!!

paw

Doneren

Een castratie kost € 25,- en een sterilisatie € 38,-

Wanneer u een castratie of sterilisatie wilt doneren, zijn we daar ontzettend blij mee!! U kunt dat dan doen door het desbetreffende bedrag over te maken naar Stichting Dutchy Adoptions, IBAN nummer: NL81ABNA0530533715 te Zaandam, onder vermelding van “Sterilisatieproject”.

Binnen het sterilisatieproject zullen wij via diverse contacten ondersteunen met castraties en sterilisaties. Dit kunnen honden zijn die nog in een asiel verblijven, bij een eigenaar of honden die geholpen worden via particuliere initiatieven. Honden die vanuit een asiel geplaatst worden in Polen zelf gaan helaas lang niet altijd gesteriliseerd of gecastreerd mee met de nieuwe eigenaar. Wat tot gevolg kan hebben dat in de toekomst puppy’s van de geplaatste hond weer in het asiel terecht komen. Veel mensen in Polen zien het nut van castraren en steriliseren niet in en/of ze kunnen de operatie zelf niet betalen vanwege armoede. Daarom is het belangrijk dat de honden het liefst nog voor plaatsing geholpen worden en er meer bekendheid in Polen word gegeven over de noodzaak hiervan.
Sterilisatieproject
Wanneer de honden net gesteriliseerd zijn, hoeven ze nog niet terug naar hun kennel, ze komen dan eerst in een binnenruimte van het asiel waar ze rustig kunnen bijkomen van hun operatie. Om deze reden kunnen er niet heel veel honden tegelijkertijd gesteriliseerd worden. Het kan dus voorkomen dat het donatiebedrag soms hoger is dan het aantal honden dat al gesteriliseerd is. Daarnaast kan het zijn dat er nog een afspraak met de dierenarts ingepland moet worden. Uiteindelijk zullen altijd van alle geholpen honden een foto + factuur verschijnen op deze pagina.

In totaal is er al € 4032,- gedoneerd!
We willen graag de donateurs namens de honden
heel erg bedanken voor hun donatie!!

Project 1: Asiel Krotoszyn

Onze eerste project is geweest in het asiel dat gevestigd ligt het plaatsje Krotoszyn. In dit asiel verblijven meestal rond de 80 honden. Het asiel zelf had geen financiële middelen om de honden te kunnen laten helpen en werd hierin helaas ook niet genoeg geholpen door de overheidsinstanties. De honden die vanuit dit asiel rechtstreeks in Polen herplaatst werden, gingen daarom vaak ongecastreerd en ongesteriliseerd mee met de nieuwe eigenaars. Via ons sterilisatieproject zijn er in totaal 80 honden in dit asiel gesteriliseerd en gecastreerd.

De volgende 80 honden zijn dankzij de donatie’s gesteriliseerd:

Klik hier voor inzage in de facturen van de Poolse dierenarts

SONIA

BIALA

ZIUTA

ZUZIA

NUKA

ZULA

MRÓWECZKA

MIKA

MAJA

KAMA

BOLS

KINIA

FUNIA

BAJKA

SABCIA

BARON

LUCKY

ŁATEK

TOFIK

BURSZTYN

JULEK

ZENEK

PASJA

FINKA

MIMI

CHICO

FROTKA

DIABLO

MAKSIO

KAPRYS

BUBA

AMELKA

HELGA

BELLA

NORA

CHICA

DORA

LIMONKA

GUCIO

KAMA

KROPKA

NUTKA

HAKER

KLOS

SAWA

KOREK

NONO

DRAGON

PLAMKA

RUBIK

SALI

BILON

BOLT

TWIX

KAJTUS

NATKA

DŻEKI

PELA

TULKA

FIFI

DROPEK

NERO

GUS

KIKA

PONTI

BOROWIK

SISI

GAJA

ROXI

FLOREK

RUTKA

BRUNO

FIGA

SASANKA

MAJKI

NOKI

BOTI

ZOJA

MIKA

MANIA

Project 2: Labradory

Labradory is een initiatief van een groep vrijwilligers in Polen. Zij zijn betrokken in het helpen van honden en dan in het specifiek zoals de naam al doet vermoeden Labradors. De hulp gaat uit naar de ernstige gevallen die ziek zijn, verlaten of na ongevallen etc. Deze Labradors hebben vaak een trauma, zijn verwaarloosd en of uitgehongerd. Een voorbeeld is een hond die een asiel wilde laten inslapen vanwege een gecompliceerde fractuur aan zijn voet die opgelopen was bij een ongeval. Deze hond is opgenomen door dit team en zal alsnog worden behandeld. Ze helpen de honden door ze te plaatsen in tijdelijke huizen, geven de nodige medische verzorging en wanneer ze hersteld/gesocialiseerd zijn word er een permanente woning gezocht.
Middels het sterilisatieproject hebben we hun kunnen ondersteunen in het werk door een aantal sterilisaties te doneren zodat deze honden geholpen zijn voordat zij geplaatst worden.

Ook de volgende 3 honden zijn dankzij de donatie’s gesteriliseerd:

Klik hier voor inzage in de facturen van de Poolse dierenarts

BELLA

SZANTA

ROSSA