Adoptieprocedure

U heeft op onze website een hond(je) gezien en u overweegt om hem/haar te adopteren. Dan is voor u de eerste stap om contact op te nemen met 1 van onze vrijwilligers. U kunt dit doen door bij de hond die u heeft gezien te klikken op de knop “Reageer” en het formulier in te vullen of door een email te sturen naar info@dutchyadoptions.com De vrijwilligers kunnen u verder helpen en antwoord geven op al uw vragen.
Bij het adopteren van een hond vinden wij het belangrijk dat we de honden kunnen verzekeren van een goed en vooral blijvend thuis. Hiervoor zullen wij u een aantal vragen gaan stellen (en eventueel een bezoekje bij u thuis afleggen) en u uitgebreid inlichten over de hond. Heeft u specifieke vragen van uw kant, dan kunnen wij dit voorleggen aan de verzorgers van de honden in het asiel of aan het opvanggezin van de hond, om zo samen te kunnen bepalen of de hond die u heeft uitgekozen de juiste is en of hij/zij in uw gezinssituatie past. Voor de meeste honden is een nieuw huis een hele verandering met veel nieuwe indrukken en zult u de hond dus de tijd moeten geven om te wennen aan zijn/haar nieuwe situatie.

Wanneer er besloten is dat er tot adoptie wordt overgegaan zal uw hond direct op de website gereserveerd worden voor u. De vrijwilliger waar u mee heeft gesproken zal u een adoptiecontract geven en u het adoptiebedrag voldoen. Het adoptiebedrag bedraagt € 240,-, wat overgemaakt kan worden naar Stichting Dutchy Adoptions, IBAN nummer: NL81ABNA0530533715 te Zaandam, onder vermelding van de naam v/d hond. Hiervan worden de kosten gedekt, zoals: de busreis en het gebruik van de transportkennel, het reisdocument/paspoort, vereiste inentingen inclusief rabiës, castratie/sterilisatie (met uitzondering van pups en honden waarvan het castreren/steriliseren niet meer verantwoord is i.v.m. leeftijd of vanwege medische indicatie) chippen, ontwormen en behandeling tegen parasieten. In het geval dat Stichting Dutchy Adoptions wat overhoudt aan het adoptiebedrag, zullen wij dit gaan besteden aan de honden die nog in Polen verblijven.

Wanneer het contract bij ons binnen is en uw hondje nog in het buitenland verblijft, zal worden uitgekeken naar een reis richting Nederland voor uw hond. De reis zal altijd plaatsvinden voor een aantal honden tegelijk. Daarom kan het ongeveer vier tot zes weken duren voordat uw hond in Nederland aankomt. Wanneer bekend is welke datum uw hond aankomt, word u daarvan minimaal een week van te voren van op de hoogte gebracht.

Adoptiecontract

Download hier het adoptiecontract:

Hondje_paspoort
Het is raadzaam om bij de aankomst van uw hondje een (verstelbaar) halsband/tuigje en riem mee te nemen en om gelijk het vertrouwen te winnen van uw nieuwe huisgenoot iets lekkers, want ook bij een hond gaat de “liefde door de maag”.

Bij de aankomst van uw hond krijgt u van de vrijwilligers gelijk het paspoort mee. Hierin staat tevens het chipnummer van uw hond. Na de aankomst krijgt u van ons een machtiging toegestuurd waarmee u in combinatie met het paspoort ook de chip kunt registreren bij uw eigen dierenarts. Zorg er altijd voor dat u de bevestiging van uw chipregistratie goed bewaard. Deze heeft u weer nodig wanneer u in de toekomst een wijziging wilt doorgeven zoals bijv. een verhuizing/overlijden etc.

Ook hebben wij een rubriek “Success Stories” en zouden het erg leuk vinden om een foto van uw nieuwe huisgenoot hierin plaatsen, u kunt een foto sturen naar gidea@dutchyadoptions.com met vermelding van de naam van de hond en waar hij/zij nu woont. Ook kunt u een verhaaltje over uw hond inzenden voor de rubriek “Success Stories”. De vrijwilligers in het asiel in Polen hebben vaak een lange periode voor uw hond gezorgd en vinden het daarom extra leuk om foto’s terug te zien van de honden. Wij zullen er dan ook zorg voor dragen dat de ingezonden foto’s en verhaaltjes terecht komen bij de vrijwilligers in Polen.