Opvanggezin worden

Wilt u een hond(je) helpen, maar geen hond adopteren, dan is een hond tijdelijk opvangen misschien wat voor u.

Natuurlijk houden wij daarbij rekening met uw wensen: wilt u een grote of een kleine hond opvangen, misschien een oude of liever een pup. Ook kijken wij welke hond in uw situatie past. Heeft u kinderen, honden of andere dieren? En ook: bent u veel thuis of zal de hond dagelijks wat uurtjes alleen moeten kunnen blijven en heeft u ruimte?

Het opvanggezin heeft de belangrijke taak om de opvanghond te socialiseren. De meeste honden die naar Nederland komen zijn lief en aanhankelijk. Sommigen zullen extra aandacht nodig hebben op het gebied van zindelijkheid, omgaan met andere honden, leren leven in een huis etc. En alle honden hebben veel liefde en aandacht nodig. Natuurlijk staat u er niet alleen voor en zullen wij u altijd helpen. De opvangperiode kan variëren van een paar dagen tot een paar maanden, afhankelijk van hoe snel een definitief adoptiegezin is gevonden.

Alle honden die naar Nederland komen zijn gevaccineerd, gechipt en gecastreerd of gesteriliseerd (uitzondering op deze regel zijn pups en honden met medische indicatie). Vanzelfsprekend zijn ze in het bezit van een paspoort. Mocht een hond die u in opvang heeft naar een dierenarts moeten (altijd in overleg), dan zullen deze kosten vergoed worden.

Kortom lijkt u het leuk om een hondje te helpen… heeft u voldoende tijd en liefde als opvanggezin? Neemt u dan snel contact met ons op: info@dutchyadoptions.com

Opvang7