Vrijwilligers gezocht

Huisbezoeken

We zijn op zoek naar mensen die in hun eigen omgeving huisbezoeken willen afleggen bij adoptiegezinnen. We willen altijd graag weten hoe het met de honden gaat na plaatsing, de huisbezoeken vinden dan ook met name plaats bij gezinnen die inmiddels al een hond hebben geadopteerd. Enige ervaring met honden is natuurlijk wel fijn.
Wil je ons hierin een handje helpen, stuur dan een email naar: info@dutchyadoptions.com

Reizen naar het asiel

We zijn op zoek naar vrijwilligers die zo nu en dan naar Polen willen rijden. Het gaat om het brengen van de spullen die ingezameld zijn in Nederland en voor het ophalen van de geadopteerde hondjes. U rijdt dan met de bus van de stichting naar het asiel in Przyborowko, dat is afhankelijk van waar u woont in Nederland tussen de 800 en 900 km rijden. De bus voor de reis kunt u dan met spullen ophalen in Zaandam. Alle benodigde spullen, zoals navigatie, bus en transportkennels worden door dus ons geregeld. Ook het verblijf in Polen word door ons verzorgd. Tenzij u zelf langer wilt blijven, gaat het om 1 dag heen rijden, tussendoor meestal nog 1 dag in het asiel en dan de volgende dag weer terug. De reis word altijd gepland in het weekend waarbij de terugreis naar Nederland op een zondag plaatsvind.
We zoeken iemand voor deze functie met minimaal 5 jaar rijervaring en die het leuk lijkt om dit 1-2 keer per jaar te gaan doen. Het is wel van belang dat u zelf nog een medereiziger heeft die met u meekan om u tijdens het rijden te kunnen aflossen gezien het een lange trip is. Helaas is het voor ons niet mogelijk om daarin vrijwilligers te koppelen gezien in de praktijk is gebleken dat dit vaak niet haalbaar is.
Lijkt het u dus leuk om dit te gaan doen of heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met: info@dutchyadoptions.com of 075-7715657.

Voorlopig hebben we genoeg aanmeldingen ontvangen voor deze functie.

Reis

Vrijwilliger regio Leeuwarden

We zijn op zoek naar een vrijwilliger met eigen vervoer voor het ophalen van donaties bij 1 van onze donateurs in Leeuwarden en het brengen van deze donaties naar Zaandam of Apeldoorn. Het ophalen in Leeuwarden zal ongeveer eens per maand zijn. Het brengen van de donaties naar Zaandam/Apeldoorn zal dan 2 a 3 keer per jaar zijn. We zoeken dan ook iemand die de mogelijkheid heeft om deze donaties tijdelijk op te slaan in bijv. een schuur.

Opvang1

Pleeggezin voor honden

Wilt u een hond(je) helpen, maar geen hond adopteren, dan is een hond tijdelijk opvangen misschien wat voor u.
Natuurlijk houden wij daarbij rekening met uw wensen: wilt u een grote of een kleine hond opvangen, misschien een oude of liever een pup. Ook kijken wij welke hond in uw situatie past. Heeft u kinderen, honden of andere dieren? En ook: bent u veel thuis of zal de hond dagelijks wat uurtjes alleen moeten kunnen blijven en heeft u ruimte?
Het opvanggezin heeft de belangrijke taak om de opvanghond te socialiseren. De meeste honden die naar Nederland komen zijn lief en aanhankelijk. Sommigen zullen extra aandacht nodig hebben op het gebied van zindelijkheid, omgaan met andere honden, leren leven in een huis etc. En alle honden hebben veel liefde en aandacht nodig. Natuurlijk staat u er niet alleen voor en zullen wij u altijd helpen. De opvangperiode kan variëren van een paar dagen tot een paar maanden, afhankelijk van hoe snel een definitief adoptiegezin is gevonden.
Alle honden die naar Nederland komen zijn gevaccineerd, gechipt en gecastreerd of gesteriliseerd (uitzondering op deze regel zijn pups en honden met medische indicatie). Vanzelfsprekend zijn ze in het bezit van een paspoort. Mocht een hond die u in opvang heeft naar een dierenarts moeten (altijd in overleg), dan zullen deze kosten vergoed worden.
Kortom lijkt u het leuk om een hondje te helpen… heeft u voldoende tijd en liefde als opvanggezin, neemt u dan contact met ons op: info@dutchyadoptions.com of 075-7715657.