Watersnoodramp in het zuiden van Polen

De meeste mensen zullen enigszins hebben meegekregen van televisie dat er zware overstromingen zijn in het zuiden van Polen. Nu zijn de twee asielen (in het westen) die wij ondersteunen ongedeerd gebleven. Dit neemt echter niet weg dat er vele asielen wel zwaar getroffen zijn door deze watersnoodramp.
Vooral asielen in het zuiden, maar ook in het oosten van Polen zeer zwaar getroffen. Sommige asielen zijn volledig geëvacueerd, bij andere worden de achterblijvers af en toe per bootjes voorzien van voedsel.
Het meest erg getroffen zijn de asielen in Oswiecim (3), Tarnobrzeg (3) en Sandomierz. In Tarnobrzeg alleen zijn al 1107 dieren overleden door de overstroming. De nood is dan ook erg hoog en hulp is hard nodig. Vele muren zijn kapot gegaan, verf laat los, hokken zijn verwoest, kennels zijn kapot en overal ligt puinhoop. Daarnaast zijn voedsel en medicijn voorraden verwoest. Ze hebben niets meer ! Tevens ligt de kans op ziekten op de loer. Daarnaast hebben de mensen in het gebied zelf ook alles verloren, waardoor ze aangewezen zijn op hulp van buitenstaanders.
Foto15
Foto17
Foto24
Foto20
Wij vragen u om hulp in de vorm van donaties, om de getroffen asielen weer een beetje op gang te kunnen helpen. In de asielen hebben ze voornamelijk dringend behoefte aan nieuwe hondenhokken, bouwmaterialen en hondenvoer.

De kosten voor een middelgroot hok is 70 euro en voor een groot hok is 100 euro. De hokken worden in het zuiden van Polen aangeschaft, zodat er geen hoge vervoerskosten zijn. De hokken worden daar allemaal met de hand vervaardigd door een man die al jaren voor verschillende asielen werkt. Deze hokken worden gemaakt van dikke eikenhouten planken. Ze zijn verwarmd en zijn tevens erg geschikt voor de koude winters in Zuid-Polen. Op de volgende link kunt u eerder gemaakte hokken van deze man bekijken: http://www.otoz.pl/252.html#czytajdalej

Mocht u een steentje willen bijdragen voor voer, een hondenhok of andere materialen, alle kleine beetje helpen, dan kunt u uw donatie overmaken naar:

Stichting Dutchy Adoptions
Abn-amro: 53.05.33.715
Onder vermelding van: Overstroming

Foto12
In totaal is al € 380,- gedoneerd. We willen graag de donateurs namens de honden heel erg bedanken voor hun donatie!

De donaties worden rechtstreeks vergoed aan de Poolse stichting Otoz Animals, zij zullen verder zorg dragen voor een eerlijke verspreiding van de goederen over de getroffen asiels. Uiteraard worden van de aangekochte materialen foto’s gemaakt en ook deze worden op de website geplaatst.

Foto26
Foto13
Foto22
Foto23
Foto21
Foto18
Hieronder vind u een aantal foto’s van het transport dat naar het zuiden van Polen is gegaan. Dit transport is geregeld en bekostigd door de stichting JMVR. Dankzij de donatie’s die gedaan zijn bij Dutchy Adoptions hebben we hierin een bijdrage kunnen leveren.We willen iedereen ontzettend bedanken voor alle hulp en donatie’s.