20 verwaarloosde honden gered uit een boerderij

De vrouw van het asiel Wanda heeft een lugubere vondst gedaan tezamen met de politie. Er werden tientallen honden gehouden op een boerderij in erbarmelijke omstandigheden. De eigenaar zag de honden als geschenk, alleen had hij geen geld voor eten en verdere verzorging. De koeien zagen er wel redelijk uit aangezien zij volgens hem geld opbrachten en de honden niet. Het heeft twee dagen geduurd voordat ze genoeg bewijsmateriaal hadden om de honden uit deze boerderij te kunnen redden.
Hoe meer ze rond gingen kijken, hoe duidelijker werd dat de dieren zwaar verwaarloosd waren. Honden zaten in containers opgesloten, ze lagen in hun eigen uitscheiding, zonder eten en drinken. In de koeienstallen ontdekten ze honden die dringend medische hulp nodig hadden, maar ook in kamers die bezaait lagen met rotzooi troffen ze erg zieke honden aan. Buiten zaten 2 honden die sterk vermagerd waren en zeiknat, zij hadden geen bescherming tegen weersomstandigheden. Overal waar de politie keek troffen ze kadavers (o.a. van paarden, honden en koeien) in verschillende fasen van verrotting aan (soms overdekt met folie) met daartussen levende honden die op het randje van de dood balanceerden.
Zo is er onder andere een St. Bernard gered, een zeer vermagerde en verkleumde Kaukasische herder en een Rottweiler. Daarnaast zijn er een aantal Pekinezen aangetroffen die allen zwanger waren, maar de zwangerschap niet zouden overleven omdat ze zo zwak en ziek zijn. Ook waren er Labradors en Spaniels in zeer tragische toestand. En een aantal mixhonden die huidproblemen hebben, uitgehongerd en uitgedroogd waren.

Wanda heeft 20 honden uit deze situatie in haar asiel kunnen onderbrengen. Alleen de medische kosten zijn nu al opgelopen tot € 1308,- Daarom is ze verder afhankelijk van giften, alle kleine beetjes kunnen helpen. Wilt u een bijdrage leveren, dan kunt u dat storten naar Stichting Dutchy Adoptions, Abn-amro 53.05.33.715, onder vermelding van: donatie boerderijhonden.

In totaal is er € 540,- gedoneerd.
We willen graag de donateurs namens de honden heel erg bedanken voor hun donatie!!

Boerderij3
Boerderij1
Boerderij5
Boerderij4
Boerderij6
Boerderij7
Boerderij8
Boerderij2