Educatie op scholen

Het voornaamste doel van de stichting van Wanda is het helpen, redden en beschermen van alle dieren. Daarom zie je in de asiels niet alleen honden & katten maar ook varkens, geiten, schapen etc.
Voor Wanda is het erg belangrijk dat ook word voorkomen dat dieren dakloos raken. Dit kan mede bereikt worden door het castreren van de dieren. Daarom vertrekken de dieren niet uit het asiel voordat ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn (uiteraard m.u.v. oude zieke dieren of dieren die te jong zijn).

Een andere belangrijke manier is door het geven van educatie aan kinderen over hoe ze horen om te gaan met dieren. Door ze te leren dat dieren alles kunnen voelen net als mensen zoals pijn, liefde, kou, vreugde, droefheid etc.
Wanda en andere medewerkers van het asiel hebben daarom vaak samen met hun honden scholen bezocht. De kinderen konden zo de honden ontmoeten, aanraken en zien hoe de relatie is tussen een persoon en een dier.

Wanda geeft de kinderen altijd een open dialoog/discusie en stelt ze vragen. Ze geeft impulsen en inspiratie om te overdenken hoe ieder persoon zich zou horen te gedragen tegenover dieren (in het algemeen dieren en dakloze dieren).
Ze nodigt de kinderen uit om naar het asiel te gaan en laat ze zien dat persoon verantwoordelijk is voor het leven van dieren omdat anders vele dieren heel veel jaren alleen en wachtend op hun kans in het asiel doorbrengen.
Wanda heeft altijd een leuk en een verdrietig verhaal om indruk op ze te maken en stof tot nadenken te geven. Ze vraagt ze om een tekening te maken van hun eigen ervaring met een dier.
Het

Het resultaat van deze bezoeken is dat de kinderen vragen om een volgend bezoek van Wanda en vaak bieden ze ook aan te helpen door het inzamelen van voer en speelgoed voor de dieren.

received_412798309681383

Foto’s van de schoolbezoeken en de bezoeken van de kinderen in het asiel:

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Shadow
Slider