Nieuw gebouwtje geplaatst in Przyborowko

Begin februari hebben ze een nieuw gebouwtje kunnen plaatsen in het asiel van Wanda, in Przyborowko. Het (tweedehands) gebouwtje hebben ze in Polen zelf kunnen aanschaffen dankzij gegeven donatie’s, o.a. uit Nederland.
We willen graag mevr. Vulhop en fam. de Jong ontzettend bedanken voor hun financiële bijdrage hierin.
Op de foto’s ziet u dat het gebouw net geplaatst is in het asiel. Wanda heeft een medewerker van de aannemer al de sleutel gevraagd van het gebouw en was onmiddellijk enthousiast naar binnen gegaan met de honden. Eigenlijk moet uit voorzorg de sleutel nog niet gegeven worden en Wanda zal helaas nog even moeten wachten. Want eerst moet de vloer nog goed droog zijn voordat deze betreden kan worden en alle kamers moeten nog gemaakt worden.
Het gebouw is tweedehands aangeschaft, maar verkeerd in goede staat. De oppervlakte is 72 m2. In het asiel was te weinig ruimte om tijdens de strenge winters die in Polen heersen goede opvang te geven aan de honden die extra gevoelig zijn voor de kou. Het gebouw was 1 grote ruimte maar er zijn muren in geplaatst zodat er verschillende kamers werden gecreëerd. De meeste ruimtes zullen gebruikt gaan worden voor opvang van de kleine, zieke en/of oude honden. Ook zal er 1 kamer ingericht worden als kantoorruimte. En tevens zal 1 van de kamers in gebruik worden genomen als kliniek omdat de ruimte die daar nu voor word gebruikt er eigenlijk niet geschikt voor is.
IMG_0062.jpg