Hond vastgebonden aan boom

Het asiel in Przyborowko zit op het moment overvol. De vrijwilligers doen hun best om voor zoveel mogelijk honden nieuwe woningen te vinden, maar desondanks zijn er niet minder honden in het asiel.
Maar nog steeds worden veel honden het huis uit gezet, gedumpt op straat, in beslag genomen bij een interventie etc. Daarnaast zal straks het probleem van de zomervakantie gaan spelen, waarbij vaak veel honden vanwege de vakantie in het asiel terecht komen. Helaas zal niet iedereen zijn hond naar het asiel toebrengen, nog steeds durven mensen vaak geen asiel te vragen voor hun hond.

Zo werd op donderdag 12 mei in de ochtend een hond vastgebonden aan een boom, in de buurt van het asiel.
Het merkwaardige bij deze hond was dat de hond een gloednieuwe halsband en riem omhad. En dit in vergelijking met dat de hond verwaarloosd en vermagerd aan de boom gebonden is. Het is onbegrijpelijk dat een baasje zoveel moeite heeft gedaan om nieuwe accesoires aan te schaffen in plaats en niet de nodige verzorging heeft gegeven aan de hond.

p1230574
p1230582
p1230578
p1230588
De hond was zeer agressief wanneer hij benaderd werd. Waarschijnlijk is dit gekomen door de stress en angst, veroorzaakt door de dramatische situatie. Het heeft daarom een lange tijd geduurd voordat hij naar het asiel toe kon gaan.
Uiteindelijk is besloten dat het noodzakelijk was om hem een slaapverwekkend middel te geven, om hem uberhaupt te kunnen vervoeren.
p1230589
p1230591
p1230592
p1230593
Helaas worden bijna alle honden niet netjes naar het asiel toegebracht. De meeste honden worden op tragische wijze gedumpt, zoals bij de hond hierboven. Maar vele honden lijden ook eerst nog een zwervend bestaan in Polen voordat ze in het asiel terecht komen.