Hondendag 1 september 2013

Op zondag 1 september hebben wij een hondendag gehouden voor alle adoptiehonden, hun baasjes en de vrijwilligers. Het was een fantastische en gezellige dag met dit jaar ook nog eens mooi weer! We hopen dat iedereen net zo’n leuke dag heeft gehad als wij. Naast de vrijwilligers uit Nederland was ook de asielbeheerster Wanda aanwezig met nog 2 vrijwilligers uit het asiel, Ania en Malgorzata. Zij waren speciaal voor deze dag overgekomen naar Nederland. Zij, maar ook de vrijwilligers uit Nederland vonden het geweldig om alle honden weer even terug te mogen zien! We willen iedereen dan ook heel erg bedanken voor zijn komst! Onderstaand een verslag van deze mooie dag met een aantal filmpjes en een heleboel foto’s:
101_7725
De hondendag is om 13:00 uur gestart op het Erkemederstrand te Zeewolde. Dit was onze derde hondendag en voorgaande 2 hondendagen hadden we een tent waar de dag gehouden werd buiten de wandeling om. Maar dit jaar zijn we overgestapt op een gebouwtje en zodoende hadden we het gebouwtje genaamd de “Space Shuttle” tot onze beschikking. De opkomst op onze hondendag was tot onze blijdschap boven verwachting, dus de ruimte die het gebouwtje had kwam dan ook goed van pas.

Rond 13:30 uur is de wandeling van start gegaan. Zoals op de foto’s en film te zien is ontstond er een hele lange rij met mensen en honden die richting het strand liepen. Eenmaal gearriveerd op het strand hebben alle honden lekker kunnen rennen, zwemmen en spelen. Om vervolgens verder te gaan met de wandeling over het strand en de dijk. We willen dit jaar graag Anneke bedanken voor haar hulp met het begeleiden van deze wandeling! Na de wandeling keerden we weer terug naar het gebouwtje voor een pauze. Voor iedereen waren er broodjes, koffie/thee en voor de honden uiteraard een bak water. We willen graag Chocca en haar neefje Kamal ontzettend bedanken voor hun hulp aan de bar. Voor de kinderen was er in de pauze kleuren/puzzelen. Dit werd mogelijk gemaakt door de sponsor Jumper de diersuper, heel erg bedankt! Alle kinderen hebben een vakantieboek van de Jumper gekregen en mochten deze ook mee naar huis nemen.

Na de pauze zijn we om 15:00 uur gestart met de geplande activiteiten. Ook dit jaar was er weer een lezing die gehouden werd door Mandy van Gelder & Famke van Buren. Deze keer ging de lezing over “gedrag” en was er de mogelijkheid om voor de hondendag vragen in te sturen voor de gedragstherapeut. Al deze vragen zijn tijdens de lezing beantwoord. Naast de lezing was er een proefles behendigheid. Deze les werd gegeven door HSV-Nijkerkernauw. Normaal gesproken doet deze vereniging niet mee aan zulke activiteiten, maar voor ons hebben ze dit jaar een uitzondering gemaakt. We willen dan ook de instructeurs hiervoor heel erg bedanken. We denken dat het voor veel honden een leuke kans is geweest om een keer te kennis te kunnen maken met deze mooie sport! We willen graag Mieke bedanken voor de begeleiding richting het sportveld.

Alle gezinnen hebben op onze hondendag ook een goodiebag meegekregen. De inhoud hiervan is gesponsord door: Biofood, Petplan, Vitakraft en Onze Hond! Bij deze willen we ook graag alle sponsort bedanken voor hun bijdrage aan de goodiebag!

SAM_3539
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De entree voor de hondendag was gratis of een zak hondenvoer. Dit bericht hebben wij ook verspreid via de uitnodigingen. We hoopten dat de vrijwilligers van het asiel met een volle bus hondenvoer konden terugkeren naar het asiel in Polen, maar het was de eerste hondendag waarbij we gevraagd hadden om hondenvoer en dus wisten we niet wat het respons hierop zou zijn. We kunnen nu mededelen dat er geweldig gereageerd is op deze aanvraag en sommige gezinnen zelfs aan het inzamelen zijn geslagen, er is meer hondenvoer gedoneerd dan dat we hadden durven dromen. En naast voer is er nog veel meer gedoneerd, zoals manden, speelgoed en zelfs een heel schattig hondenhokje. Er zijn zoveel donaties binnengekomen, dat het op een gegeven moment niet meer in de hal van het gebouwtje paste. De vrijwilligers uit Polen konden hun ogen niet geloven en hetzelfde zal vast ook gelden voor de honden in het asiel. De vrijwilligers zijn met een overladen bus vertrokken richting het asiel, maar het was zoveel dat helaas niet alles direct mee kon. Alles wat is blijven staan, word daarom met de volgende reizen naar het asiel in Polen gebracht. We willen iedereen dan ook ontzettend bedanken voor hun bijdrage hieraan!!!

Ook dit jaar heeft Judith weer een fotoboek gemaakt voor Wanda en haar vrijwilligers uit het asiel. In het fotoboek staan alle ingezonden Happy Endings van de afgelopen periode. We willen Judith graag bedanken voor het maken van dit prachtige fotoboek! Ook heeft Judith samen met haar vader heel veel mooie foto’s gemaakt van deze hondendag, welke u hieronder allemaal weer kunt zien in het fotoalbum.

Dutchy Adoptions bestaat uitsluitend uit vrijwilligers en daarom willen we juist hun in het specifiek ontzettend bedanken voor alle hulp & inzet!! Voor alle vrijwilligers hadden we dan ook een bosje bloemen meegenomen op deze hondendag.

We hopen dat iedereen evenveel als wij heeft genoten van deze mooie en gezellige dag. We zullen in de toekomst zeker weer een hondendag gaan organiseren en hopen dat iedereen er dan weer bij zal zijn.

Onderstaand treft u een fotoalbum aan met 390 foto’s van de hondendag. Onder het fotoalbum staan ook 3 leuke films van deze dag!

Gezien de hoeveelheid foto’s die in dit album staan, kan het even duren voordat het album zichtbaar is.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Onderstaand nog een fotoalbum met foto’s die gemaakt zijn door Malgorzata en Ania uit het asiel in Polen:

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Onderstaand 2 filmpjes van de hondendag. Het eerste filmpje is van de wandeling op het strand en het tweede filmpje is van de behendigheid:

Play
Play
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
DSCN0391
101_7745
DSCN0401
DSCN0371
SAM_3587
SAM_3660