Plien (Tanja)

Op de website van Dutchy Adoptions viel ik meteen als een blok voor Tanja. Het leek mij een zacht maar toch pittig hondje. Eentje die heerlijk kan knuffelen maar ook af en toe een boevenstreek uit kan halen. Na wat informatie uitwisselen over en weer besloot ik dat ze hier van harte welkom was en veranderde ik haar naam in Plien, een naam waar ik van ga lachen net zoals ik ging lachen bij het zien van het hondje op de foto.Het contact was van het begin af aan prima met vrijwilliger Linda die bovendien bij mij in de buurt blijkt te wonen en alvast gezellig op de koffie kwam.
Plien moest nog gesteriliseerd worden en het wachten begon. Al snel het bericht dat ze over een week naar Nederland zou komen. Hoewel ik hier voerbakken in alle soorten en maten heb staan toch nog maar een nieuwe gekocht. Hetzelfde geldt voor een mandje, een riempje, voer, vlooienspul, wormtabletjes, een nieuwe borstel, speelgoed enz.enz.
Al mijn afspraken afgezegd voor een maand, en eindelijk werd het zondag 19 september 2010. Wat een geweldig hondje!! Ze maakte meteen dankbaar gebruik van de mogelijkheid om wat afvalstoffen kwijt te raken en na een paar stukjes knakworst was het Plien en de baas forever. We hoefden maar een half uurtje te rijden naar huis en Plien was superbraaf. Daar volgde de kennismaking met Tess, een schnautzer/rottweiler mix van 8 jaar oud en 37 kilo zwaar. Komt Plien aan, 30 cm hoog en een kilootje of 10!!!
Tess was verbijsterd. Je zag haar zich afvragen wat voor dier ik nu in vredesnaam weer had meegebracht en wat de bedoeling was. Ook bij de katten was de verbazing groot. Dezelfde afmetingen als zij maar toch….??!! Plientje toonde zich vrij en onvervaard en had daardoor binnen vijf minuten haar plekje in het huishouden gevonden. Wandelen aan de riem deed ze prima en eenmaal aan de lange lijn liep ze uitgelaten grote cirkels te rennen en had dikke pret. In haar mand naast mijn bed heeft ze vervolgens geslapen tot half 8 de volgende morgen.Na weer een gezellige wandeling ging ze in bad, (waar ze gematigd enthousiast over was) kreeg een flinke borstel- en kambeurt (vond ze iets leuker), moest in haar mand blijven tot ze droog was( vond ze onzin) en viel vervolgens als een blok in slaap op de bank (heeeeeel aangenaam!)Eten wilde ze nog niet, te spannend allemaal. Aangezien ze een behoorlijk vetlaagje had kon een paar keer overslaan helemaal geen kwaad dus dat lieten we maar even zo. Twee dagen later kwam de logeerhond, een grote Mechelse herder reu die ook stomverbaasd was om Plien hier aan te treffen en vooral om te merken dat zij hier blijkbaar thuis hoorde. Hij vond Plien naar haar smaak iets te interessant en zij regelde zelf wel even dat hij haar met rust liet. Ze beheerst de hondentaal uitstekend. Nog geen uur later lagen ze alledrie heerlijk te slapen in dezelfde kamer. Aangezien ik een afspraak had diezelfde avond waar ik echt niet onderuit kon heb ik ze met z’n drieen thuis gelaten, gewoon maar alle deuren open, tv zachtjes aan, gordijnen dicht en op hoop van zegen! Toen ik thuis kwam was alles in diepe rust en waren er geen sporen van wat voor strubbelingen dan ook. Wat een super-honden!!
Plien is nu twee en een halve week thuis en ze is geweldig. Klein maar dapper en met een fantastisch karakter. Ze vindt alles leuk, alles gezellig, ze is grappig, vreselijk lief en zachtaardig en wil graag leren wat er van haar verwacht wordt. Ze doet aandoenlijk haar best om zich aan te passen aan het leven in huis. Als het allemaal teveel wordt voor haar kleine hersentjes wordt ze nog een beetje zenuwachtig en onzeker dus dan nemen we weer even gas terug en gaan we alleen maar dingen oefenen die ze al meteen in één keer goed doet (bijv. zitten op commando, komen als ik roep, lopen op haar achterpootjes(!)) en dan veel belonen. We doen het heel kalm aan en hebben dus vooral veel plezier met elkaar.
Een idealer hondje had ik me niet kunnen wensen. Ik ben superblij met haar.

Tanja6
Tanja5
Tanja4
Tanja3
Tanja2
Tanja1
previous arrow
next arrow
Tanja6
Tanja5
Tanja4
Tanja3
Tanja2
Tanja1
previous arrow
next arrow
Shadow