Tessa (Susanna)

Onze eerste kennismaking met Tessa was op 22 januari ’07, bij de aankomst op Schiphol, echt een “cadeautje” ,
het was die dag mijn verjaardag.
Een mooier cadeau had ik me niet kunnen wensen!
Ze is eerst meegegaan naar een opvanggezin in Capelle a/d IJzel waar we haar op 27 januari ’07
hebben opgehaald. Daar gingen we dan met onze nieuwe aanwinst op weg naar Heemskerk waar onze andere hond Hoby ,
een engelse cocker spaniel reu
al op ons zat te wachten. De kennismaking tussen die twee ging prima.
Tessa was ongeveer een jaar toen ze bij ons kwam, super speels en moest de nodige
command’s nog leren, dus meteen naar de hondenschool waar ik ook altijd met Hoby had getraind. Ik kwam er achter dat Tessa heel snel leert,
en vanaf de eerste week dat ze bij ons was kon ik haar los laten lopen. Gelukkig was ze ook zindelijk, ze heeft nog nooit wat in huis gedaan. Alleen thuis zijn is geenprobleem en ze gaat graag mee met de auto.

Natuurlijk had (en heeft) ze ook haar ondeugende kanten, zo kon ze bijvoorbeeld een sok niet weerstaan, ook sloffen waren favoriet,
de katten moesten het nogwel eens ontgelden, “daar kan ik leuk mee spelen” je zag (en ziet) het haar denken……ze begreep er niks van die “kattentaal” …. inmiddels begrijpt ze toch wel dat een
kat anders in elkaar steekt dan een hond. Oh ja en dan de tuin, helemaal super zeg om die om te spitten, terwijl de baas er net nieuwe planten had ingezet. Ach, het hoort nu eenmaal bij een jonge hond.

Naar andere honden en mensen is Tessa heel sociaal, ze vindt ze allemaal aardig en wil graag spelen, en het leukst vindt ze het om in de staart van de andere hond te hangen. De “buurthonden” kent ze allemaal, ze is hier helemaal ingeburgerd.
Voor de eerste keer naar het strand tja, dat was toch wel even raar… zo’n grote zandvlakte, je merkte aan haar dat ze het maar wat eng vond, maar na een paar keer vond ze het daar heerlijk, lekker rennen en ravotten met andere honden en ook heerlijk snuffelen tussen de aangespoelde spullen.

Het is natuurlijk altijd afwachten wat voor hond je in huis haalt, maar wij zijn 100% tevreden met onze roemeense Tessa die eerst de naam Susanna had, ze is een schat van een “ondeugende” hond.
Dankzij Dutchy Adoptions woon Tessa nu gelukkig bij ons!

Groetjes Astrid, Alex & een poot van Tessa!

Kwibus1