Leo (Rysiek)

Zo’n 3 maanden geleden kwam Rysiek, inmiddels Leo, als 9 jarige reu bij ons wonen. Hij was angstig en argwanend voor alles wat we in en om ons huis te bieden hadden. Het proces van stapje voor stapje vertrouwen winnen begon… Leo bleek het niet zo “op mannen te hebben “ ( wij zijn zelf een vrouwenstel ) en we kwamen hier achter toen Leo na 2 weken in contact kwam met onze hondenoppas (jawel een man!) en weg liep uit angst. Dit is 2x gebeurd. Beide keren was hij heel lang zoek, zelfs een nacht weg en dit bij zeer dichte mist! Wij waren doodongelukkig en Leo waarschijnlijk ook…Maar… Leo is weer terecht en ons leven samen is op een voortreffelijke wijze weer doorgegaan.

Leo heeft geen tanden meer maar geniet van zijn aangepaste voer. Hij is zeker 2 kg slanker geworden doordat we lange wandelingen kunnen maken . Inmiddels heeft hij de durf om sprintjes te trekken en is zijn conditie enorm verbeterd. Het doet hem goed om buiten te sjouwen maar ook heerlijk op de bank te liggen, of gewoon maar bij je te zijn. Hij geniet inmiddels ook van zijn oppas … Sinds het piep-balletje bekend is bij hem wordt hij zelfs speels! Leo is gelukkig met ons andere hondje ( 15j), ze zijn veel samen en zoeken elkaar op, liggen tegen elkaar aan en stimuleren elkaar. Tja, Leo is gewoon de ideale hond voor ons!

Met dank aan onze contact persoon bij Dutchy Adoptions die ons heel erg heeft gesteund tijdens de wegloop acties van Leo!

Hettie Zeilemaker

Ineke Kroese

Kwibus1