Jannie (Muszka)

Op zondag 28 november was het dan zover. We gaan ons nieuwe hondje op halen in Enschede. Muszka, een klein bang hondje meer was er niet bekend over haar. Ik had er een goed gevoel over.
Ons eigen roedeltje was mee; Bart ( border terriër), Eke (Hollandse smous) ,Joop(herdermix) en Tibbe( chihuahuamix) .Spannend voor ons allemaal.
En daar bij Nienke thuis stond ze in een bench stijf van angst. Bench en al in de auto gezet en gauw naar huis. Thuis de grote bench in elkaar gezet en Muszka uit haar “hokje”gehaald. Dat ze bang was wisten we, maar hoe bang zagen we toen pas. Tjonge.
Ik ben bij haar blijven slapen; zij in de grote bench en ik op de bank. Ze heeft niet bewogen. De volgende dag toch maar onder dwang aan de riem naar buiten in de tuin samen met de andere honden. Snel weer naar binnen in haar veilige bench. Woensdag heeft ze voor het eerst een plas gedaan in de tuin. Intussen was ik wel begonnen met Bach bloesem remedies. Haar naam hadden we ook veranderd in Jannie. Ze raakte al aardig vertrouwd met mij en donderdags tijdens haar eerste echte wandeling heeft ze gepoept. Gelukkig alles doet het. Ze kwispelde nu zelfs als ik de kamer binnen kwam. Elke dag zag je haar meer en meer ontspannen. Ze reageerde ook steeds beter op Edwin mijn man. Na een paar weken durfde ik haar wel los te laten in het bos/heide gebied. Ze heeft dan zo’n plezier, staartje hoog voorop lopend. Vieze dingen doen horen daar ook bij zoals rollen in “iets”, kattepoepjes eten ( hoezo mag dat niet). Met de honden ( Joop is haar speciale vriend) ,poezen en de kippen heeft ze geen enkel probleem. Ze loopt er tussendoor alsof ze hier al jaren is. Geweldig!
Andere mensen zijn ook niet zo erg eng meer, helemaal niet als blijkt dat ze koekjes bij zich hebben.
Kortom : met Jannie gaat het heel goed , we zijn erg blij met haar en hopen dat we nog minstens 10 jaar van haar mogen genieten. Ze zal dan 17 jaar zijn.

Groetjes Edwin en Tiny
Pootjes van Jannie en al haar nieuwe vriendjes

Muszka5
Muszka4
Muszka3
Muszka2
Muszka1
previous arrow
next arrow
Muszka5
Muszka4
Muszka3
Muszka2
Muszka1
previous arrow
next arrow
Shadow