Jinx (Mira)

Een verhaal schrijven over JINX, nu een jaar oud en bijna 14 kilo zwaar.
Een boek zou nog wel lukken maar een kort verhaal?
Ik ga toch een poging doen.

Jinx was met haar vier zussen en moeder al in Nederland. Het nestje was nog compleet toen wij het een bezoek brachten. Jinx, toen nog Mira, kwam als eerste van de pups bij ons. Ze lag direct op mijn voeten en toen we op de bank zaten op mijn schoot. We hadden ons nog zo voorgenomen niet, zoals onze vorige hond, de banjer uit het nest te nemen. Toch waren we meteen dol op haar.
De volgende dag hebben we de beslissing genomen … Jinx, ongeveer 8 weken oud, was van ons.

Wat is ze:
– Spaans. Ze geniet van elke zonnestraal.
– lief. Vanaf het begin is ze heel aanhankelijk. Ze ligt het liefst bij ons, kan goed alleen spelen, maar wil ook graag dat wij ons als hondenvriend gedragen. Ze slaat haar mooie lange poten uit om ons uit te dagen. We noemen het haar “speelpoot”. Het liefst doet ze bijtspelletjes. Niet ons lievelingsspel. Toch is ze zo snel dat er al heel wat kleding bij de lompen is beland.
– ondernemend. De tweede dag probeerde ze al eten van de salontafel te pakken. Nog steeds is geen eten veilig voor haar. Haar speelpoot wordt een “jatpoot” als er geurende waren op de tafel of het aanrecht liggen.
– snel. Wat kan ze rennen. Nog geen hond heeft haar ingehaald! Super gewoon.
Regelmatig is ze mij ook te snel af! Een wasje uit de machine halen en weg is de sok of het washandje.
– lenig. Ze balanceert zonder moeite over de rugleuning van onze nieuwe bank. Hoe gaan we haar dit nog afleren?
– nieuwsgierig. Na de rugleuning is de stap naar de vensterbank maar klein. Wat kan ze genieten van iedereen die voorbij komt. En de natte neuzen plekken op de ruiten blijven voor mij achter.
– intelligent. Als ze tegen haar zin aan de lijn moet, weet ze precies hoe ze los moet komen. Gezellig buurten doet ze door onder de schutting door te graven en te kruipen.
– handig. Met 1 sprong en twee poten om de klink blijft er geen deur gesloten voor haar.
– ………………………………………………………………………………………………………….
Wat is ze:
– een geweldige hond die we voor geen goud meer willen missen.
Trudy

Kwibus1