Faya (Lucyna)

Wij waren tot juni 2010 de trotse eigenaren van twee Saarlooswolfhonden, twee reuen nota bene die in de buurt bekend stonden als “Hepie & Hepie”.
Onafscheidelijk van elkaar.
In juni was het echter, wegens uitzichtloze ziektes, onontkoombaar om afscheid te moeten nemen van onze jongste, slechts 6 jaar oud.

Heel bewust hebben wij de dierenarts bij ons thuis gevraagd voor het definitieve spuitje zodat de andere, onze Lupus, alle tijd had om afscheid te nemen.

Dit heeft echter niet gebaat en onze Lupus kwijnde zienderogen weg, at weken niets meer en was alleen maar aan het janken e.d..

Het werd ons al snel duidelijk dat er een nieuwe hond bij moest komen hoewel we de “Hepie & Hepie” situatie niet meer verwachten.

Gezien de leeftijd van onze Lupus wilden we niet meer een pup en gingen op zoek naar kansarme asielhonden waarbij we eigenlijk maar een paar wensen/ eisen hadden:
Het moest een hond zijn van ca. 3-4 jaar oud en zeer dicht bij de oerhond (wolf) staan omdat onze Lupus nog steeds niets snapt van blaffende cavia’s (zoals een Jack Russel)

Via Google kwamen we bij Dutchyadoptions terecht en hadden gelijk een diep respect voor de inzet en toewijding van deze stichting.

Al gauw viel Lucyna op, een verwaarloosde Husky van ca. 3 jaar met achteraf een heel vervelend verleden.

De zorg, en vooral zorgvuldigheid, van de stichting maakte al gauw dat we voor Lucyna kozen en het toch wel grote risico aan durfden, want de afstanden zijn groot en je besluit toch voor iets ongezien.

Eind Augustus 2010 kwam het meisje dan bij ons en aangezien we vinden dat een hondennnaam maximaal uit twee lettergrepen mag bestaan, veranderde wij haar naam in Faya.

Faya betekent in meerdere talen “vurig” en achteraf hadden we geen betere naam kunnen kiezen; wat een energieke stuiterbal is zij.

Vele weken ging het niet zo geweldig want Faya had altijd voor haar bestaan moeten vechten en was bijvoorbeeld bij het eten niet altijd even vriendelijk tegen onze lobbes Lupus.

Lupus is echter een pure Alfa en liet haar maar begaan.

Al gauw herwon Faya meer vertrouwen en begon voorzichtig bevestiging en genegenheid te zoeken bij zowel ons alsook Lupus.

Nu kunnen we zeggen dat het onwaarschijnlijke toch heeft plaats gevonden : Er is een nieuwe “Hepie & Hepie” situatie ontstaan.

Dit gaat zover dat ze elkaar nu aan het kopieëren zijn : Lupus, als wolf, heeft nog nooit geblaft of geluid gemaakt maar heeft intussen wel de huilende welkomsgroet van Faya overgenomen bij onze thuiskomst.

Andersom doet Faya nu bv. het overdreven gapen en uitstrekken van Lupus na wat ze voordien nooit deed.

Ook staan zij heel gebroederlijk naast elkaar te eten zonder enige twist, sterker ze wachten keurig op elkaar om nadien te zien of de één of ander misschien een stukje vergeten is.

We zijn heel blij dat we deze keuze gemaakt hebben en Faya hebben gered en een hondwaardig bestaan kunnen bieden, ze is eindelijk na vele mishandelingen op haar plaats en super gelukkig.

En voor een ieder die een hond wil : Doen via Dutchy adoptions.

Faya is zo dankbaar en doet zo haar best om zich aan te passen dat het gevoel een hond gered te hebben misschien zelfs het trotse bezit ervan overstijgt.

Lucyna1
Lucyna2
Lucyna3
Lucyna4
Lucyna5
Lucyna6
Lucyna7
previous arrow
next arrow
Lucyna1
Lucyna2
Lucyna3
Lucyna4
Lucyna5
Lucyna6
Lucyna7
previous arrow
next arrow
Shadow