Teuntje (Lolita)

Hier alles prima met onze Poolse aanwinst.
Begin van de week is ze gestilleriseerd. Kort na onze vakantie werd mw loops en moest ze uit logeren. Dit ivm de reu die wij hebben.
Was even wat minder voor haar, maar ze had een goed adres, vriendin die zelf twee hondjes heeft.
Hier even wat zoeken naar een goede verstandhouding met de anderen. M.n. Fay en Teun konden het niet zo goed vinden. Fay is wat zacht en vermijdend en Teun tamelijk opportuun en fel. Teun heeft een keer een flinke correctie gekregen van Fay, met ook best een forse wond. Nadien was de strijd echter wel gestreden. Fay had ook haar plek (naast de reu, want daar ging het eigenlijk om) en Teun kon nu ook gewoon wat milder naar Fay zijn.
Nu speelt alles met elkaar en dat is leuk om te zien.
Teun is en blijft een felle, overcompensatie van haar grootte denk ik toch. In het begin moest ze afhaken bij de lange wandelingen. Kon niet mee met de grote honden. Nu is dat niet meer zo, zij gaat volop met ze mee en gaat soms nog langer door. Ze heeft dan ook een stalen conditie.
Naar mensen is het een hele makkelijke hond (ook naar andere honden overigens). Kan vol overgave op je springen en duwt zich zo ongeveer in je. Dat was in het begin toch wat krampachtiger, wel leuk….maar, kan ik ook vluchten?

Met Teuntje, (Thor, Fay en Frieda) gaat het geweldig.

Wij genieten met volle teugen van dit leuke kwartet.

Groeten Willem Vonk en Xander Gilhuis.

Kwibus1