Lili

Lili is nu een week bij ons. We wisten al dat ze een gevoelig hondje was die niet van vreemden hield en dat merkten toen we haar gingen halen bij het gastgezin. Ze moest niets van ons weten en kroop zo ver mogelijk weg.
Na een autorit van anderhalf uur waarbij ze alles had ondergekotst kwamen we thuis. Ze stoof meteen de bench in en dat is nog steeds haar veilige haven. Ze slaapt er ook in.
Na een uurtje thuis kwam ze al naar ons toe als we haar riepen en het ging met het uur beter. De volgende dag hebben we een boswandeling gemaakt en ze week niet van onze zijde. Ze was wel erg angstig voor andere honden en mensen en ik merkte dat het beter ging als ik haar los liet lopen.
Nu is ze helemaal gewend. Ze is zeer aanhankelijk naar ons en ligt graag bij ons. We zien iedere dag veranderingen.
De tweede dag rende ze achter takjes aan maar meer ook niet. Nu apporteert ze graag en neemt van alles mee de bench in. Ze heeft zondag voor het eerst met een andere hond gespeeld en is in het water gesprongen om een stok te apporteren. Ook heeft ze haar eerste tandje gewisseld.
Gisteren voor het eerst lekker wild gestoeid, daarvoor moest het allemaal voorzichtig. Nu vindt ze het heerlijk om te stoeien.
Lili beschouwt ons huis als haar territorium. Als ze buiten wat hoort gaat ze waaks overeind.
Hoewel ze uit Polen komt en bij een pools gastgezin zat luistert ze enorm goed. Ze komt op commando, ze gaat zitten op commando en dat vind ik heel knap voor een hond die vorige week nog geen woord Nederlands sprak. 😉
Met de katten gaat het goed; met de kinderen gaat het goed. Ik kan alles met haar doen, ze laat alles toe. Het enige waar ze tegen gromt is de auto van de buurman want die deugt niet volgens Lili.
Al met al is Lili een enorme aanwinst. Ze is zeer aanhankelijk en luistert goed. Eigenlijk geen enkel probleem met haar.
We zijn stapelgek op haar.
Enige minpuntje is dat het haar hobby is om houtskool uit de bbq te stelen en die op het kleed in de kamer fijn te kauwen. Op het moment dat je erachter komt is het te laat: grote zwarte vlekken in het kleed en een zwarte tong!
Dutchy Adoptions: bedankt voor deze fantastische hond. Alles goed geregeld: vaccinaties, chip, paspoort. We zijn heel blij met alles.

Groeten,

Ank en Simon Dekker

Lili7
Lili6
Lili5
Lili4
Lili3
Lili2
Lili1
previous arrow
next arrow
Lili7
Lili6
Lili5
Lili4
Lili3
Lili2
Lili1
previous arrow
next arrow
Shadow