Jola (Lieki)

hallo,tja een verhaal over Jola, Jola was 8 weken toen ik haar via dutchy Adoptions kreeg,
zij, haar broertjes en zusjes en moeders kwamen uit spanje vandaan.
Jola is een kruising friese stabij, ja….uit spanje:))) , nu heeft ze duidelijk het karakter erin zitten van de stabij, alleen met liefde en super geduld krijg je iets voor elkaar, als ze iets niet wil dan heb je handen en voeten werk nodig om haar toch te laten doen wat jij wil.
Ze heeft vele dagen dat ze voortreffelijk luisterd, maar er zijn dagen dat ik haar wel achter het behang ken plakken,
maar ja wie ken dit gevoel niet?
Jola heeft duidelijk het spaanse temperament, gek van de zon want als er maar een straaltje binnen komt dan zoekt ze m op en dan maakt t haar niks uit van waar ze op ligt. Ze ligt dus rustig in de vensterbank en schuift de planten aan de kant. dat er dan een plant op de grond terecht komt zal haar bommen als zij maar in de zon ken.
Jola is met t uitlaten het liefste los ( welke hond niet?) ik woon vlakbij een groot veld met een fikse sloot er naast, Op het moment dat ik haar los laat schiet ze weg en rent vreselijk hard, menige hond die haar snelheid en behendigheid niet ken bij benen. Helaas zit er ook iets van de jacht in, niet dat ze met vogels of konijnen in dr bek komt maar een eend in t water is natuurlijk een heerlijke uitdaging en met veel lawaai duikt ze het water in. Niets van de kou of prut of welke derrie dat daar dan ook legt zich aantrekkend. Nee het liefst wenteld ze ná het zwemmen zich nog even in een stinkende hoop, bv vis of zoiets.
Toch heeft ze ook dr geweldige kanten, ze is ontzettend aanhankelijk en een lekkere vrijkous, los rent ze wel een eind weg maar ze houd me constant in de gaten, ze is totaal geen vechter maar als t erop aan komt staat ze haar mannetje.
Als we niet op t gras lopen dan loopt ze netjes naast, ze is een hond die graag iets goed doet en als ze naast me loopt is dr staart half omhoog en ze loopt maar te kwispelen.
Met 6 maanden heb ik jola laten steriliseren, en binnen een paar dagen was ze weer de oude.
Jola is een hond met een heel eigen karakter, een type waar geen ene hondenboek hulp zou kunnen geven. Maar ze is geweldig en ik heb dan ook geen moment spijt gehad dat ze bij mij is gekomen, ik ben dan zeer blij dat ik de site van dutchy adoptions heb gevonden, want zonder hun …..had ik geen jola :)))

groetjes kitty uit den helder

Kwibus1