Ollie (Levi)

Beste Karin en Gidea,

Hierbij even een berichtje hoe de eerste dagen van Ollie in Nederland zijn verlopen.

Zondag 27 september arriveert Levi in Apeldoorn. Na lange tijd geduld opbrengen en de dagen aftellen zien we hem eindelijk in levende lijve. Vanaf nu heet hij Ollie.
Ollie heeft een voorbeeldige start gemaakt de eerste dagen bij ons in Apeldoorn!
Bij de overdracht begroet Ollie ons heel enthousiast. In onze auto onderweg naar zijn nieuwe huis zit hij rustig achterin naar buiten te kijken en hij ging in dat kwartiertje rijden zelfs al een paar keer rustig liggen.
Thuis hebben we allereerst even een rondje gelopen. Ollie plast en poept tijdens zijn eerste uitlaatrondje, dus dat werkt allemaal naar behoren.
Eenmaal thuis snuffelt Ollie nieuwsgierig rond en verkent zijn nieuwe huis. Hij krijgt een bak met brokjes, die hij direct, maar wel rustig, in één keer opeet. Hij drinkt ook van zijn water en weet vanaf dat moment z’n waterbak regelmatig te vinden.
De eerste uren zoekt Ollie ons alle vier stuk voor stuk steeds weer op en laat zich graag aanhalen.
Onze eerste indruk die avond is fantastisch: een betere start kunnen we ons niet wensen. Wat een vrolijk en enthousiast hondje!
Een paar dingen moeten we hem nog even duidelijk maken: niet op de bank en niet de lekkernijen op tafel willen besnuffelen of pakken. Maar er moet wat overblijven om samen aan te werken de komende tijd….

De eerste nachten verlopen voorbeeldig. Ollie brengt de nacht door in de bench zonder enig geblaf of gepiep.
’s Ochtends als hij weer iemand ziet verschijnen, wacht hij rustig, vrolijk kwispelend af tot het deurtje wordt geopend.

Iedere keer geniet Ollie van het uitlaten, ondanks dat het verkeer af en toe wel even spannend kan zijn… Ollie heeft veel te ruiken en te snuffelen, diverse plekken moeten “gemarkeerd” worden door Ollie en hij slaat amper acht op de andere honden die we passeren. Ollie loopt al goed mee aan de lijn, dus dat maakt het uitlaten heel fijn en relaxed.
Ollie zoekt ons in huis regelmatig op en geniet van alle aandacht die we hem geven. Hij wisselt deze momenten af met ontspannen languit liggen….aanvankelijk op de meest onhandige plekken, maar hij weet steeds beter zijn lekkere zachte mand te vinden. Regelmatig horen we dat hij lekker ligt te slapen: wat kan dat beestje snurken, zeg!

Ollie toont nog weinig interesse in spelen met een balletje of een knuffeltje. Dat concept lijkt hij nog niet helemaal te begrijpen….. maar dat komt in de loop van de tijd vast goed.

Al met al zijn we superblij met Ollie!

Bedankt voor al jullie geweldige werk voor deze stichting!

Groet,
Alex en Marjolijn Borst

Levi1
Levi6
Levi5
Levi4
Levi3
Levi2
previous arrow
next arrow
Levi1
Levi6
Levi5
Levi4
Levi3
Levi2
previous arrow
next arrow
Shadow