Lara

We hebben Lara eind augustus opgehaald in Zaandam bij Gidea. Direct bij onze aankomst sprong Lara vrolijk om ons heen, kwispelde erg blij om de aandacht van dit nieuwe bezoek en toonde zich van haar beste kant. Vooral de kinderen waren meteen verkocht door de vrolijke en speelse uitstraling.

Na het tekenen van de adoptiepapieren mochten we Lara meenemen.

Thuis gekomen was ze eerst een beetje verlegen en bang. Met de staart tussen de poten hebben we een eerste wandeling gemaakt door het parkje naast ons huis.

Door het lekkere weer konden we de eerste dagen veel buiten zitten en kon Lara lekker snuffelen tussen de planten in de tuin. Vooral een beeld in onze tuin wekte haar verbazing: veel blaffend probeerde ze het beeld tot bewegen aan te zetten. De trappen waren een volgende barriere: ze moest er erg aan wennen om een trap op en vooral af te gaan. Met veel overredingskracht en koekjes lukte het na een paar uur en sindsdien trippelt ze heel veel de trap heen en weer.

De eerste paar dagen waren voor ons allemaal een beetje wennen. Wennen aan een extra leven in huis, wennen aan de hoeveelheid haren op de bank en wennen aan de gezellige aanwezigheid van een steeds vrolijke hond. Wat een heerlijkheid als je thuis komt om begroet te worden door een enthousiaste hond die blij is je weer te zien.

Na een week zijn we naar hondentraining gegaan en hebben we de eerste commando’s geleerd. Lara kende er nog geen enkele maar is een erg snelle leerling. Vooral met behulp van een klein hondensnoepje gaat het leren erg snel. Inmiddels weet ze wanneer ze moet gaan zitten of liggen, volgt ze je uitgestrekte hand en kan ze al bijna een pootje geven. Ze weet waar ons huis is, kan al een klein stukje los door het park en is erg enthousiast over nieuwe honden.

We wisten niet dat Lara ook nog wat van een jachthond in zich heeft maar daar kwamen we snel achter. Bij een lange wandeling door de velden werd ze even losgelaten en verdween meteen achter een haas aan. Uiteraard was de haas veel sneller en kwam Lara na een tijdje braaf terug naar ons. De sloot die er tussen lag had ze op de heenweg zonder problemen genomen maar bij de terugweg leek de sprong toch iets te groot en viel ze er dus middenin.

Nat en zwart van het slootwater hebben we haar mee naar huis moeten nemen, hartelijk uitgelachen door haar nieuwe baasjes.

Inmiddels begint Lara haar nieuwe huis te verdedigen tegen allerlei aanbellers, voorbijgangers of vrienden van de kinderen. Onze populariteit bij de collectes zal snel dalen door het aanhoudende geblaf van Lara.

Na drie weken begint Lara een beetje ondeugende streken te vertonen. Dat zal ook wel weer wennen. Inmiddels kunnen we ons al niet meer goed voorstellen hoe het leven zonder Lara zou zijn. Wij zijn erg blij met onze Poolse Lara.

Lara4
Lara3
Lara2
Lara1
previous arrow
next arrow
Lara4
Lara3
Lara2
Lara1
previous arrow
next arrow
Shadow