Tompa (Kucus)

Het gaat heel goed met Tompa. Hij is vrolijk, heel afhankelijk en hij luistert fantastisch goed. Eén keer roepen en hij staat naast je en als ik aan het wandelen ben hoef ik hem helemaal niet in de gaten te houden, want hij houdt mij wel in de gaten! Toen we hem pas hadden had hij nog wel eens de neiging om langs rennende kinderen in hun voeten te bijten, niet hard, maar die kinderen schrokken zich dan een hoedje. Ik had het idee dat hij ooit door een kind (of kinderen) geschopt is en dat hij daarom dat gedrag vertoonde. Dat is nu zo goed als over, gelukkig. Alleen zijn vindt hij nog steeds moeilijk, dus neem ik hem in principe overal mee naar toe. Eten in een restaurant is geen enkel probleem. Hij gaat onder de tafel liggen en je hoort of ziet hem niet meer. Zolang hij maar bij ons mag zijn is alles prima! Als hij echt niet mee kan heb ik een buurvrouw die graag op hem past en anders blijft hij gewoon in de auto, geen probleem.

PS Wat ik nog vergeten ben te vertellen is dat Tompa het liefs de hele dag naast je op de bank ligt, het is een echte knuffelhond! Hij kan het met andere honden goed vinden, of ze nu klein of groot zijn maakt hem niets uit. Hij helemaal gek op tennisballen en weet ze ook overal uit bosjes te vissen! Verder hebben we hem zwemmen geleerd en dat vindt hij heerlijk! Iedereen vindt het een leuk hondje en ze vragen allemaal wat voor ras het is. Wij zeggen dan: Het is een Tompa hondje.

PS Waar hij niet tegen kan zijn de kerkklokken die om het uur slaan en het geluid van de ambulance, politie en brandweer. Hij gaat dan heel zielig meehuilen en wil zo snel mogelijk weer naar binnen.

Kucus2
Kucus1
previous arrow
next arrow
Kucus2
Kucus1
previous arrow
next arrow
Shadow