Joy

Nadat we afscheid hebben moeten nemen van onze 12-jarige Golden Retrieiver besloten we via baasjegezocht.nl de leegte te vullen en een andere hond een fijne toekomst te bieden.
Daar zagen we Joy, zagen zijn snuit, de verdere foto’s, het filmpje en de omschrijving en daar was de klik! Snel contact gezocht met de contactpersoon van Dutchy Adoptions en gelukkig hadden wij de eerste keuze! Toen moesten we nog 4 lange weken wachten op zijn komst, de dagen werden afgeteld, het kon ons niet snel genoeg gaan.
Op maandag 28 mei 2012 werd onze Joy naar Nederland gebracht, samen met andere geadopteerde honden. Wat was je gestresst na zo’n lange busreis. Angstig klampte je je vast aan Chocca Leurs met wie je kennis had gemaakt tijdens haar vrijwilligerswerk kort tevoren in het asiel van Rusiec in Polen. Met moeite nam je afscheid van haar en toen moest je bij wildvreemde mensen achterin de auto.

Aangekomen in Bedum ging je je nieuwe huis verkennen, het eten viel in de smaak, en je eigen plekje in de bench ook. Met de tuin en aangrenzende park met honden en hun baasjes werd snel kennis gemaakt. De bench werd al gauw vervangen door een hondenkussen. Je volgt ons waar wij gaan. Tot onze blijdschap bleek je meteen zindelijk te zijn en deed je plasjes en poepjes keurig buiten, het liefst in een slootwal of aan de kant onder een struik. Van een angstig hondje veranderde je al snel in een zelfverzekerd hondje, slim, knuffelig, de wil om te pleasen, kortom een lot uit de loterij. Na de eerste week namen we je mee, twee weken naar Terschelling, waar wij een stacaravan hebben en dus regelmatig komen. We kunnen je gewoon los laten lopen waar dat mag, we hoeven niet bang te zijn dat je wegloopt, je komt als je even uit het zicht bent omdat je ergens achteraan rent (er zit veel jacht in Joy), snel weer terug bij ons, uit jezelf, of na een kort fluitje of door je naam te roepen.

We zijn erg blij met onze Joy, een lot uit de loterij!
Hier nog wat foto’s van Joy, of zijn troetelnaam “Joymannie”, zoals Chocca hem ook wel noemde in Polen.

Joy op Terschelling:

Joy8
Joy9
Joy7
Joy6
Joy5
Joy4
Joy3
Joy2
Joy1
previous arrow
next arrow
Joy8
Joy9
Joy7
Joy6
Joy5
Joy4
Joy3
Joy2
Joy1
previous arrow
next arrow
Shadow