Jaro (Jar Jar)

Bij toeval kwam ik op jullie site terecht. Met pijn in mijn hart las ik de verhalen over het leed wat verscholen ligt achter de meest aandoenlijke trouwe kijkers. Zo kwam ik bij Jar Jar, zijn ogen raakten direct het diepste van mijn ziel. Wat zijn ogen uitstraalden werd exact beschreven in zijn omschrijving. Ik wist het meteen, deze bijzondere hond hoort bij mij. Al deze dieren hadden mijn hart, Jar Jar had mijn ziel.

Vanaf dat moment was er heel even verwarring. Is het eerlijk? Ik heb al 2 hele oude honden, ik ben chronisch ziek …….. kortom apen en beren op de weg? Wat een flauwekul besefte ik me al heel snel, het antwoord was daar, ik help Jar Jar en Jar Jar helpt mij! Mijn honden zijn stabiel en kunnen hem het goede voorbeeld geven. En ja ik ben dan wel ziek maar daardoor heb ik wel alle tijd voor mijn dieren. Heel belangrijk is om te blijven bewegen, met mijn stokoude maatjes kan dat helaas niet meer.

31 Januari kwam Jaro (Jar Jar) thuis. Vanaf het moment dat hij in huis kwam liet hij mij toe en was onze klik wederzijds. Deze grote reus was uiteraard eerst wel even onzeker en super alert voor alles om hem heen, alleen heel dicht bij mij voelde hij zich veilig. Binnen 2 uur had ik hem zindelijk (nog 1x een ongelukje gehad). Hij genoot zichtbaar van de ‘luxe’ om zich heen; warmte, liefde, gezelschap, aandacht, comfort, uitjes etc. maar bovenal voelde hij zich thuis. Zeer wonderlijk te noemen want dit was al na 2 dagen. Natuurlijk even aftasten waar zijn plek in de roedel was maar dit was snel bekeken en sindsdien in grote harmonie met de rest, ook respectvol naar beide katten.

Jaro is uiterst intelligent en heeft een geweldig aanpassingsvermogen.
Doordat hij heel enthousiast, leergierig en delicaat is gaat het trainen erg gemakkelijk.
Vele commando’s en het voorbeeldig aan de lijn lopen had hij zo door. Ook kan hij lekker los in het bos / natuur. Omdat hij een goed ontwikkeld jachtinstinct heeft moet ik wel alert zijn. Het lopen naast de fiets gaat ook super. Vriendelijk naar familieleden en andere honden. Onbekende mensen onderweg negeert hij volledig. Jaro is zeer waaks, hij beschermt zijn huis en haard en alles wat daar volgens hem bij hoort.

Hij heeft in Polen op straat geleefd en moest op een keiharde manier zien te overleven.
Dit overlevingsmechanisme zit diep geworteld. Tegenwoordig staat hier ALLES veilig achter slot en grendel want Jaro wil nog steeds ‘stelen’ en zien of iets mogelijk eetbaar is. Omdat hij zo groot is kan hij overal bij. Ook neemt hij zijn taak als HUIShond erg letterlijk, hij vindt het dan ook een straf om lekker in de tuin te vertoeven, zelfs de heerlijkste kussens kunnen hem niet verleiden. Hij is in het verleden immers al meer dan genoeg buiten geweest …….. 😉

Al met al is het een fantastische, blije, dankbare en liefdevolle hond.
Jaro heeft maar 1 wil, a will to please ……… We leren van elkaar, maatjes voor altijd.

Bedenk, geen verwachtingen van tevoren geeft tenslotte het allerbeste resultaat.

Hartelijke groet,
Anke Kunst

Diep respect en dank aan Dutchy Adoptions, Karin, Chocca, Gidea en iedereen die zich
belangeloos inzet voor het welzijn van dieren.

Speciale dank aan mevrouw Vermeer-Lagerveld en Bianca.

Jarjar8

Vanuit mijn comfort zone: iedereen enorm bedankt, grote lompe poot Jaro.

Jarjar7

YEAHHH, hier ben ik op mijn best ….. in de stinkende modder!!!

Jarjar6

Alwéér een foto moment??! Dacht het niet!

Jarjar5

Hier met mijn vriendinnetje!

Jarjar4

Hoe schoner het water hoe meer ik op de kant blijf. 😉

Jarjar3

Ik ben uiterst fotogeniek maar deel dat liever niet met iedereen!

Jarjar2

Moe, voldaan en NU naar huis!

Jarjar1

Niet helemaal mijn ding, zo’n saai schoon poeltje.

previous arrow
next arrow
Jarjar8
Jarjar7
Jarjar6
Jarjar5
Jarjar4
Jarjar3
Jarjar2
Jarjar1
previous arrow
next arrow
Shadow