Tommy (Imi)

Tommy is het zusje van o.s. Jinx en Jola van wie er ook een fototje bij de happy endings staat.
Wij hebben tommy in mei vorrig jaar in huis genomen en daar hebben we werkelijk nog geen seconde spijt van gehad. Vanaf het begin is zij precies de hond die we altijd al wilde hebben, hoewel ze als pup wel vreselijk druk was. In het begin hebben we heel erg achter haar aangerend en heel vaak moeten corrigeren, maar die intensieve “training” heeft absoluut effect gehad!
Zoals ik al zij is Tommy de hond die we altijd hebben willen hebben. Ze is echt nog liever dan lief! Tommy is net als haar zusjes een echte snelheidsmaniak. Regelmatig krijgen we de vraag of zij misschien een kruising met een Hazewindhond is …. Persoonlijk denk ik dat niet, maar als je haar snelheid en behendigheid ziet zou je dat haast denken! Verder heeft ze het uiterlijk van een Frieze stabij, maar dan een slagje kleiner. Tommy is ongeveer 40 cm hoog en weegt 11 kilo. Een heerlijk maatje dus. Je kan haar makkelijk overal mee naar toe nemen zonder dat iemend last van haar heeft. Sterker nog als we haar een keertje thuis laten wordt er direct naar haar gevraagd. Echt iedereen is dol op haar. Maar het is ook echt een enorme vrijkous! Het liefst ligt ze de hele dag bij je op schoot!
Tommy is ook dol op andere honden. Bij ons in de buurt is er een ijsbaan waar ook honden op mogen komen. Wij gaan er regelmatig naar toe, zodat Tommy lekker haar energy kwijt kan door achter andere honden aan te rennen. Ze vindt het er heerlijk.
Tommy is niet zo’n jager zoals ik dat lees over haar zusjes en ze steelt ook geen eten. Ze speelt het liefst met spulletjes die wij zelf in onze handen hebben of met andere honden.
Op 30 april hebben wij een zoontje gekregen en ook die combinatie is top! Tommy is wel jaloers als wij de kleine aandacht geven, maar wordt dan absoluut niet vervelend. Ze komt er dan gewoon bij staan zodat ze ook aangehaald kan worden. Ze is juist heel erg lief voor die kleine. Als hij wel eens huilt gaat Tommy hem troosten door haar knuffel bij de kleine neer te leggen.
Zoals het bij een echte senorita hoort is Tommy net zoals haar zusjes gek op elke zonnestraal en ook bij ons is de stap vanaf de rugleuning van de bank naar de vensterbank maar heel klein. Zoals je ziet heeft Tommy dus ook haar ondeugende streken, want ze weet het precies dat dat niet mag.
Om een lang verhaal kort te maken Tommy is echt een super hond!! We kunnen ons geen leven zonder haar voorstellen!

Groetjes Michel en Judith Roest

Kwibus1