Ricky (Gufi)

Wij zijn een gezin met 3 kinderen tussen de 4 en 9 jaar.
Na veel wikken en wegen over de voor-en nadelen van het nemen van een hond zijn we op de site van Dutchy Adoptions terecht gekomen. De foto van Gufy sprak ons meteen aan. Na contact te hebben opgenomen bleek hij nog in het asiel in Polen te zitten. Half december zou hij in een opvanggezin worden geplaatst en daar hebben wij hem opgezocht. We waren allemaal op slag verliefd op hem.

We hebben Gufy 2 dagen voor oud en nieuw opgehaald en hem zijn nieuwe naam gegeven, Ricky. Hij was een erg lief, rustig (en toen) timide hondje. Ricky moest meten naar de dierenarts ivm de slechte staat van zijn gebit. Er zijn toen onder narcose een aantal kiezen getrokken en zijn gebit is gereinigd. Een dag later was het oud en nieuw. Dit was een zenuwslopende avond voor hem. Hij heeft toen in korte tijd veel veranderingen doorgemaakt. We hebben hem de periode daarna bewust regelmatig rust en ruimte gegeven om aan ons drukke gezin en levensstijl te laten wennen.

Begin februari zijn we met hem op gehoorzaamheidscursus gegaan en Ricky luistert nu erg goed. Hij blijft bij ons en kan prima los, heeft geen intentie meer om weg te lopen. Erg fijn is ook dat hij rustig is als hij alleen thuis moet blijven. Hij gaat op de bank door het raampje zitten kijken totdat we weer thuiskomen. Zonder te blaffen of zenuwachtig te worden. We kunnen nu wel stellen dat Ricky volledig zijn draai gevonden heeft bij ons. Hij is een ontzettend vrolijke en lieve hond die gek is op knuffelen. Niet meer timide maar blij en gezellig naar iedereen die hem aandacht geeft. Daar wordt hij dan ook rijkelijk mee bedeeld door onze 3 kinderen en hun vriendjes die allemaal even gek met hem zijn.

Ricky houdt erg van spelen en dan vooral met tennisballen ophalen en zwemmen. We gaan regelmatig met hem naar het park en dan kan hij zich helemaal uitleven. Geweldig om te zien hoe zijn ogen dan stralen en hoe blij hij dan is.
We zijn dan ook erg blij dat we Ricky aan ons gezin hebben mogen toevoegen en hopen nog lang van hem te mogen genieten.

Rowdy Celia, Quentin, Justin en Rubin Opentij
Zwaag

Gufi6
Gufi5
Gufi4
Gufi3
Gufi2
Gufi1
previous arrow
next arrow
Gufi6
Gufi5
Gufi4
Gufi3
Gufi2
Gufi1
previous arrow
next arrow
Shadow