Fien (Fiona)

Goedenavond,

Inmiddels is Fien 2 jaar bij ons en we beleven iedere dag zoveel plezier aan haar. We zijn zo enorm blij dat we een hond hebben geadopteerd en met deze mail wil ik ook graag nog een keer benadrukken dat de omschrijving van het karakter van Fien op de site van Dutchy adoptions nog altijd klopt. Wat in onze ogen veel waard is.

Fien gaat overal mee naartoe als dat mogelijk is; op vakantie, op visite, boodschappen doen, filmpje halen. Fien is echt een gezinslid. We weten heus wel dat we haar af en toe teveel vertroetelen maar Fien maakt daar geen misbruik van. Tenslotte gaat ze bijna iedere dag mee naar het strand.
In Fien d’r ogen is Jack de roedelleider maar de roedel bestaat wel uit Jack en mij, we moeten altijd bij elkaar zijn. Ze zal altijd ons beide in het vizier houden.
Fien is daaps op haar bal. Ze heeft zelfs een hele speciale bal. Deze lijkt op een tennisbal maar is niet slecht voor haar tanden, zit een gaatje in waaruit een heerlijk geur komt.
Fien kan echt heel erg hard achter de bal aan rennen.
In mei dit jaar is ze twee weken mee geweest naar Terschelling, dat was zo’n feest. Iedere dag achter de konijnen aan, iedere dag 4 keer uit. Op de fiets naar het strand en de duinen.

In huis is Fien een knuffelkont. Ze zit altijd bij ons op de bank, alleen hebben we haar geleerd om op haar ‘eigen’ plaats te liggen wanneer we aan het eten zijn.
Wanneer ik achter de computer aan tafel zit, wil ze er ook bij. Wanneer we naar boven gaan, komt ze er ook aan. Gelukkig wordt dat inmiddels wat minder, waarschijnlijk omdat er steeds meer vertrouwen komt dat we haar echt niet verlaten.

Fien heeft twee vriendinnen, Pleun en Saar, de twee teckels van mijn moeder. Er is enig strijd om het alpha plekje tussen de oudste teckel Pleun en Fien maar ze respecteren elkaar enorm.
Fien en Saar zijn altijd samen aan het spelen. Ik hoop dat ze dat heel lang blijven doen.

Zoals al eerder vermeld heeft Fien nog steeds een ietwat angst om verlaten te worden, hoewel ze heel goed alleen kan zijn. Op vrijdag is ze 4 uurtjes alleen en dat was al vanaf de tweede week dat ze bij ons in huis is. Die regelmaat zit erin.
Fien is niet echt sociaal naar andere honden, is snel wat angstig. Fien is echt een heel gevoelig hondje, ze voelt heel erg goed onze stemming maar heeft ook sterk haar eigen humeur.
Er is ons vaak gevraagd of Fien een Hollandse smous is. Misschien zit dat er wel in want Hollandse smousen zijn ook enorm gevoelig.

Met vriendelijke groet,
De gelukkige eigenaars van Fien
Jack en Tjarda.

Fiona4
Fiona3
Fiona2
Fiona1
Fiona4
Fiona3
Fiona2
Fiona1
previous arrow
next arrow
Fiona4
Fiona3
Fiona2
Fiona1
Fiona4
Fiona3
Fiona2
Fiona1
previous arrow
next arrow
Shadow