Puck (Feliks)

Een jaar na adoptie wordt het tijd eens wat van ons te laten horen.

We hebben 15 december 2013 onze hond Puck (oude naam Feliks) geadopteerd.

We zijn heel gelukkig met Puck en volgens mij Puck ook bij ons in zijn nieuwe thuis.
Wat is het een ongelofelijk lieve hond!

Puck arriveerde op een avond bij ons in Haren bij Groningen. We hadden ongelofelijke mazzel dat de vrijwilligers van dat weekend in Groningen woonden.
Na een lekkere wandeling naar huis wilde hij niet naar binnen. Dat heeft nog zeker 1,5 uur geduurd, waarna ik Puck naar binnen heb getild. Hij heeft zeker de eerste 2 weken op de voordeurmat gewoond en niet eens gesnuffeld in de hal.
Hij durfde niet het huis in, nergens, in geen enkel huis. We hebben hem daarna telkens op een ander plek in huis neergezet, vanwaar hij dan moest gaan lopen. ‘Bibber Bertje’ hebben we hem een tijd genoemd. Diep door de poten en langs de muren en meubelstukken sloop Puck door huis. Dat is inmiddels in ons huis geheel verleden tijd. Hij loopt nog wel steeds van mand naar mand en van kleedje naar kleedje.. Elders op bezoek is erg easy, hij gaat gewoon op de voordeurmat liggen.

Puck is een enorm lieve hond, die graag goed wil doen. Hij is volledig aan het Nederlands gewend inmiddels, luistert goed (naar mij) en geniet van het wandelen, wat vanaf het begin ook prima los kon, hij is zeer op mij gericht. Nadeel is dat hij niet bij familie kan logeren, dan is hij mij ‘kwijt’ en vlucht t huis uit. Na 8 weken gebeurde dat voor t eerst, gelukkig na 3 uur hebben we m teruggevonden in een hele andere wijk. Als ik weg moet voor een paar dagen, gaat hij daarom naar een kennel, dat gaat heel goed, hij loopt opgewekt iedere keer mee naar binnen.

Inmiddels is hij aan ons allen en ook aan het aaien door anderen gewend. In het begin kon je alleen zijn koppie aaien. Zijn flank vond hij niet prettig en hapte hij weleens. Dat is nu gelukkig volledig voorbij. Spelen heeft hij moeten leren. Hij vind spelen in de tuin met een balletje leuk en springt soms met 4 poten tegelijk de lucht in en heeft ons als lachers op de hand. Spelen met andere honden doet ie niet, sterker nog jonge honden van 1 jaar en jonger moet ie niks van hebben en die snauwt die fel toe. Elke maandag loop ik met een grote groep vriendinnen met honden een uur. Heerlijk en wat ben ik dan trots op hem, super brave trouwe hond, iedereen vind m enig en zeer wel opgevoed, haha, dat zat echt al in hem, hij is zo makkelijk iets te leren!

Na 6 weken van diaree bleek dat het geen stress was, maar dat hij een insufficiënte pancreas bleek te hebben. Vanaf dat moment is hij aan de medicijnen en extra vitamine pillen voor zijn vacht. Helaas zal hij dat moeten blijven gebruiken, maar het gaat hartstikke goed met m! Hij is blij, opgewekt, en zeer lief! Echt ons maatje!

Ik ben zeer tevreden hoe het hele voortrajekt met jullie is gegaan en dat zijn omschrijving ook goed klopte bij de hond en ook goed bij ons past.
Heel erg bedankt en alle lof aan jullie als vrijwilligers om deze dieren zo liefdevol op te vangen, te verzorgen en je in te zetten voor een nieuw onderkomen en daarmee een nieuwe kans in het leven. Wij genieten, DANK!!!!!

Hartelijke groet

Marjan Bulder, Juul, Daan en Joris.

LIEFS van Puck (Feliks)

Hierbij even een foto van onlangs met Kerst in ons huisje op SCHIER:

Feliks2
Feliks1
previous arrow
next arrow
Feliks2
Feliks1
previous arrow
next arrow
Shadow