Emilia

Het ging allemaal erg snel, nadat we bij toeval op de site van Dutchy adoptions waren gekomen, en de foto
van Emilia roepnaam nu Emi hadden gezien, was het allemaal binnen twee weken geregeld.

Op zich wel vreemd maar ook spannend om van een foto en een korte beschrijving een keuze te maken.

Zondag avond 1 augustus was het zover en konden we haar ophalen in Apeldoorn. Ruim op tijd uit Hoorn weggereden en
een uur te vroeg in Apeldoorn.

Na jullie aankomst wilde Emi eerst niet uit de auto; ik heb haar toen naar onze auto gedragen. Daar kwam ze, na aaien en lieve woordjes tot rust. De weg terug naar Hoorn was erg interessant voor Emi. Lekker uit het raam kijken en de koeien in het weiland was toch wel een belevenis.

Het advies was gegeven om Emi bij thuiskomst eerst even in de tuin te laten. Daar deed ze, zoals verwacht, haar behoefte. Dit moest natuurlijk niet de gewoonte gaan worden zodat we de dagen daarna te tuindeur dicht hebben gehouden. Emi pakte dit snel op en de behoeften worden bij het uitlaten in het park dat pal bij ons huis is gedaan.

De eerste dag op straat was minder geslaagd. Emi wist zich uit de halsband los te wurmen en Joke moest er achter aan. We hebben toen een “tuigje”gekocht zodat we meer grip op haar hadden. Emi pakt dingen erg gauw op en al vrij snel kon dit tuigje weer verwisseld worden naar de halsband.

Het luisteren ging met de dag beter en we waren er best verbaasd over hoever we al na een week waren. Emi is al prima ingeburgerd in de buurt en gaat heel goed met andere honden om. In het park kunnen we haar inmiddels los laten zodat ze lekker kan spelen en hollen.

We zijn heel blij en gelukkig met Emi en aan haar reactie en genegenheid naar ons toe te oordelen is zij ook gelukkig met ons.

Wat ik mensen die een hond willen adopteren wil meegeven is : wil niet te veel te snel, wees geduldig .

groetjes

Jan Prins

Emilia4
Emilia3
Emilia2
Emilia1
previous arrow
next arrow
Emilia4
Emilia3
Emilia2
Emilia1
previous arrow
next arrow
Shadow