Rana (Czara)

Op zondag 27 februari werd ik vroeg in de ochtend door drie leuke jonge meiden opgehaald voor mijn reis naar Nederland. Voordat ik echter aan mijn reis begon nam ik afscheid van mijn verzorgers in Polen en bedankte ze voor hun goede zorg voor mij en voor de zorg van mijn puppy’s die ik in 2009 heb gekregen. Ik hoorde mijn verzorgers spreken over mijn nieuwe thuis en dacht aan al mijn puppy’s die ook allemaal een nieuw thuis hadden gevonden. Zelf had ik nog geen idee van wat een nieuw thuis voor mij zou betekenen.
Na een lange reis kwamen we in Apeldoorn aan alwaar mijn nieuwe baasjes mij kwamen ophalen.
Het eerste contact met mijn nieuwe baasjes beviel me goed. Ze gaven me een blokje kaas dat ik erg lekker vond. Waar we naar toe gingen wist ik niet, maar was hier erg benieuwd naar. Na twee en een half uur rijden kwamen we aan in Vijlen. Bij binnenkomst werden we begroet door drie honden. Het was Timo een golden retriever van 10 jaar jong , Tiesto een toller van 3 jaar jong en Ozzy een welsh corgi cardigan van 7 maanden. Ik werd helemaal besnuffeld en vond dit helemaal niet leuk. Het leek me dan ook verstandig om me maar aan mijn nieuwe baasjes vast te klemmen en niet te veel te bewegen. Mijn nieuwe baasjes ( ze noemen zichzelf Mama en papa) gaven me een tour door het huis waar we wat langer in de douche bleven en ik tevens gewassen werd.
Op de talloze uitnodigingen van Ozzy om te spelen, daar ging ik niet op in. Tijdens de dagelijkse wandelingen in het bos en het veld ontspande ik een beetje. Vervelend vond ik wel dat Timo,Tiesto en Ozzy lekker vrij rond konden lopen en dat ik aan een 10 meter lange lijn moest lopen.

De oude wijze lieve Timo zei na twee dagen tegen mij dat er geen reden was om me zo angstvallig aan mama en papa vast te klemmen en dat ik gerust kon gaan spelen en ravotten met hun en dat ze me zouden beschermen indien er gevaar zou dreigen.
Hierop heb ik hun het voordeel van de twijfel gegeven en ben met hun gaan spelen en ravotten. Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Van in eerste instantie wat angstig gedrag veranderde ik in een speelse opgewekte nieuwsgierige hond. Omdat ik nu niet meer bang ben en waanzinnig graag bij hun ben mag ik ook voor mama en papa vrij rond lopen in het bos en veld. We doen dan wel wat ” hier” oefeningen, ik loop dan gewoon achter Timo, Tiesto en Ozzy aan en krijg als beloning altijd een lekker stukje kaas.

Ik heb het hier waanzinnig goed naar mijn zin, lekker wandelen, op de bank liggen, knuffelen, spelen, ravotten, op schoot zitten en heel veel liefde krijgen. Ook tijdens het eten blijken Timo, Tiesto en Ozzy echte gentlemans te zijn want ik mag van deze drie jongens als eerste eten. Uiteindelijk heb ik hier mijn thuis gevonden waarbij ik deel van hun leven ben en zij dat van mij. Ik heb nog maar een wens , ik hoop dan ook dat mijn Poolse vrienden en vriendinnen ook snel hun thuis zullen vinden.

Groetjes van Rana, Timo, Tiesto, Ozzy, papa en mama.

Czara4
Czara3
Czara2
Czara1
previous arrow
next arrow
Czara4
Czara3
Czara2
Czara1
previous arrow
next arrow
Shadow