Bo (Chudy)

Op 21 september ontmoette ik dan toch eindelijk de nieuwe liefde van mijn leven: Bo (voorheen berucht als Chudy). Dit was echt zo’n liefde-op-het-eerste-gezicht geval en gelukkig bleek zijn karakter ook helemaal bij mij te passen! Uiteraard moest ik er nog voor zorgen dat hij hetzelfde voor mij zou gaan voelen….
Gewapend met lekkers kwam ik ’s avonds aan, maar zo makkelijk liet hij zich niet verleiden! Ik werd gelukkig wel erg enthousiast begroet. Nou val ik normaal niet op mannen die een uur in de wind stinken en dan toch eisen dat je ze platknuffelt, maar ja, die mooie bruine ogen maakten de stank (een klein beetje) goed. De volgende dag is hij meteen gewassen en geknipt, wat hij zelfs, geheel onverwacht, enorm lekker vond!
Ik was verder op het ergste voorbereid: slechte tafelmanieren, binnen toiletteren, hele nachten lawaai etc. Maar alles ging eigenlijk vanaf het eerste moment gewoon goed. Daar heb ik dus heel veel geluk mee gehad, want dat kan natuurlijk heel anders lopen.
We hoefden eigenlijk niet eens echt aan elkaar te wennen. Bo is heel erg aanhankelijk en heeft wat last van verlatingsangst, maar dat is natuurlijk logisch gezien zijn verleden en alle veranderingen in zo’n korte tijd. Ook werd snel duidelijk dat hij niet weet wat spelen is, dat iemand hem vroeger heeft geslagen en dat hij zeer veel knuffels tekort is gekomen.
Hij is al de hele week enorm verbaasd over hoe hard hij door de bossen kan rennen en dat hij dat ook gewoon mag. De eerste keren los van de riem gedroeg hij zich alsof hij nog steeds vast zat en moest ik hem aan moedigen om eens lekker op onderzoek uit te gaan.
Ik vind het verbazingwekkend dat hij zo verschrikkelijk lief is gebleven naar mensen toe, terwijl hij zo rot is behandeld. En ik heb er uiteraard geen problemen mee dat de knuffel- en/of aai-frequentie minimaal 1x per minuut moet zijn!
Mijn ervaringen zijn dus niets dan positief. De begeleiding en informatie die ik heb ontvangen, zowel voor als na de adoptie van Bo, was erg goed geregeld. De mensen die zich inzetten voor deze honden, doen dat duidelijk met hart en ziel. Zo verzekeren ze zich ervan dat de hond qua karakter goed past in jouw leefsituatie. Alleen een hond kiezen vanwege het mooie uiterlijk, is natuurlijk vragen om problemen.
Gelukkig voelt Bo zich al helemaal thuis en al een stuk meer hond. En dat na pas 2½ week! Ik zou hem echt niet meer willen missen. Vanaf nu af aan geen hondenleven meer voor Bo!

Kwibus1