Chudy

Op 25 december 2011 hebben wij Chudy in Papendrecht bezocht bij zijn opvangadres en we vonden hem direct zo lief dat we gelijk wisten dat dit de hond was die wij zochten.
Zijn naam was Chudy en zo heet hij ook bij ons, hij luisterde namelijk al zo goed naar zijn naam dat wij het niet verstandig vonden om hem een andere naam te geven.
Vanaf de eerste dag gaat het helemaal geweldig met Chudy. Natuurlijk moest hij wennen en vooral het vertrouwen krijgen dat hij zeker bij ons zou blijven. Het leuke daarvan is dat bij alles dat we ondernemen hij steeds vrolijker wordt als hij bemerkt dat we na afloop gewoon weer met zijn allen naar huis gaan. Thuis is hij vanaf de eerste dag heel braaf. Hij komt niet op de bank, slaapt gewoon heerlijk op zijn kussen of in zijn mand en recent dan ook nog het liefst met een paar poten nonchalant over de rand! We zijn in de krokusvakantie naar Noord Italië geweest en daar konden we ook een paar dagen skieën.
Chudy bleef met mij op een terras terwijl de anderen telkens vanaf de piste even langskwamen. Wat een aangename verrassing was, was dat overal waar wij gingen eten Chudy gewoon mee naar binnen mocht. De heen- en terugreis met de auto ging ook probleemloos. Het klinkt misschien allemaal te mooi om waar te zijn, maar Chudy is werkelijk helemaal de hond die wij hadden gehoopt dat hij zou zijn. Andere honden vindt hij over het algemeen niet leuk, hij negeert ze het liefst. Dat zal dan wel een “staartje” van zijn asielverleden zijn. Als hij een poes ziet tijdens het uitlaten, gaat hij helemaal uit zijn dak, het lijkt ons niet verstandig om te kijken wat er gebeurt als hij los is, dus of het stoer doen is of dat hij ze echt wil pakken is niet helemaal duidelijk, overigens lijkt het wel op het laatste.
Met onze 2 kinderen is het ook vanaf het begin helemaal goed. We wilden graag een wat oudere hond (Chudy is 5+) en hij is in huis inderdaad best rustig, dat is met 2 kinderen in huis (11 en 12) toch best wel fijn, eenmaal buiten kan hij lekker rennen en goed zijn energie kwijt.
Wij zijn erg blij met Chudy en hopen dat we samen nog jarenlang plezier mogen beleven.

Chudy3
Chudy2
Chudy1
previous arrow
next arrow
Chudy3
Chudy2
Chudy1
previous arrow
next arrow
Shadow