Beer (Bert)

Beer kwam in Nederland op 25 augustus 2016, bij Marieke van de Warf als gastgezinhond.
Toen ik op bezoek kwam hadden we gelijk een klik.
In dat najaar kwam Beer bij mij op de boerderij.
Van begin af aan ging het goed met de kat, de loslopende kippen en de paarden.
Hij wist direct dat schrikdraad met paaltjes, en de rondom liggende sloot op het terrein een grens was, en werd helemaal enthousiast toen ik de trekker startte: Wow, jottum.! Je hebt een trekker!
Hij bewaakt zijn terrein goed, verjaagd alle bussen, brommers en motoren, mensen met stokken (nordic walking sticks) of andere rare uitrusting die op de aanliggende weg verkeren. Passerende paarden, ‘normale’ wandelaars en auto’s zijn ok. Bezoek wordt vriendelijk ontvangen als ik er bij ben, maar o wee als ik niet thuis ben, dan wordt het huis van binnenuit krachtig bewaakt.
Beer is heel sociaal met andere (ook bezoekende) honden en negeert mensen tijdens onze boswandelingen. Het is heerlijk om mijn ding te kunnen doen hier met Beer vrij los op het terrein, wetende dat hij aanslaat bij bezoek, en verder niets verkeerds doet. Zijn favoriete bezigheid is muizen vangen en hij kan net als een kat stil wachten tot ze weer tevoorschijn komen.
Ik moet er wel voor waken dat ik mijn stem niet verhef, want dan vertoont hij na 2 jaar nog steeds vluchtgedrag. Maar voelt hij zich senang dan kan hij losgaan in pakspel met een heel zachte mond.
Kortom: Ik hoop dat ik Beer hier nog heel lang bij me mag hebben. Het is heerlijk om met hem te struinen in de bossen zonder stress en thuis binnen en op het terrein ieder ons ding te kunnen doen.
Dutchy Adoptions: dit was een match made in heaven!

Beer1