Ashra

Zondag 28 november 2010 is Ashra bij ons gekomen.
We hebben al een hond, Milo, ook een adoptiehondje maar dan uit Spanje en ik wilde al een tijdje een tweede hondje erbij. Het zou in ieder geval weer een adoptiehondje worden, dat stond vast. Na wat rondgekeken te hebben kwam ik op de site van Dutchy Adoptions Ashra tegen. Een teefje van net een jaar en eigenlijk was ik gelijk verkocht toen ik haar koppie zag. En ze voldeed ook aan de paar eisen die we hadden (klein formaat, teefje, goed met kinderen en katten).
Contact opgenomen, bleek dat er al andere geïnteresseerden waren…..Gelukkig ging dit niet door en werden wij vervolgens goedgekeurd!! Het mooiste was nog dat ze een week later al mee kon naar Nederland omdat er nog een plekje vrij was in de bus!! Gidea zou haar zelfs bij ons thuis brengen omdat ze toch in de buurt moest zijn voor een andere hond, nogmaals heel erg bedankt daarvoor!!

Eerste kennismaking met Milo hebben we buiten gedaan, ging prima. Onze stoere Milo valt voor elke dame dus we hadden ook niet anders verwacht.
Katten keek ze niet eens naar om, de ene kat wel naar haar…..na een paar dagen een afgrijselijk gejank…..Poeslief had vanuit veilige positie even uitgehaald!
Schade bleef gelukkig beperkt tot een paar bloeddruppels maar het is nu wel duidelijk wie de baas is in huis!

Met de kinderen is ze ook erg lief. De jongste(1,5 jaar) moest ze even aan wennen, doet wel erg onverwachte dingen zo nu en dan. Gelukkig weet zij al dat als de hond gromt er NEE mee bedoeld wordt dus dit ging heel snel goed! De oudste twee zijn dol op haar, vooral de middelste vindt het helemaal geweldig. Is ook leuk om te zien dat Ashra dat ook goed merkt en zijn gezelschap ook vaak opzoekt.

Verder is Ashra een slimme dame. Had in een dag het commando voorkomen en zit al door. Mede hierdoor loopt ze tijdens het uitlaten ook al los. Ook volgt ze vanaf dag één als een schaduw, ze houd heel goed in de gaten waar je bent.

Ze weet de tussendeur ook open te krijgen door tegen de deurklink aan te springen, vervolgens krabbelt ze de haak op de voordeur zodat wij alleen nog door de achterdeur naar binnen kunnen!
Even alleen thuisblijven gaat ook best goed. Ze vindt het niet leuk als je weggaat en kijkt dan zooooo zielig. De eerste paar minuten is ze wat aan het piepen maar daarna gaat ze liggen en slapen tot je er weer bent.

Hoe lief ze is ze laat zich ook de kaas niet van het brood eten en laat zich wel horen tegen Milo. Gelukkig verstaan de twee honden elkaars taal erg goed(ondanks Spaanse en Poolse afkomst) en regelen ze dit prima zelf en liggen ze vervolgens samen aan een bot te kluiven of spelen ze weer samen.

Binnenkort (februari) start de nieuwe cursus weer bij de hondenschool en gaan Ashra en ik samen aan de slag. Als het een beetje meezit gaan we ook verder met behendigheid, want springen kan ze als de beste…..Ze komt echt heel hoog en ver! Dus we krijgen het nog druk de komende tijd!

We zijn erg blij met Ashra, ze is een lieve, aanhankelijke hond die nog veel kan leren!
Bedankt!!
Johanneke, Steven, Zoë, Thijs en Yana.

Ashra1
Ashra2
Ashra3
Ashra4
Ashra5
Ashra6
Ashra7
previous arrow
next arrow
Ashra1
Ashra2
Ashra3
Ashra4
Ashra5
Ashra6
Ashra7
previous arrow
next arrow
Shadow