Dolly (Bibi)

Beste Dutchy Adoptions vrijwilligers en fans,

Op 6 november 2011 werd Dolly door een vrijwilligster bij mij thuis gebracht. Het was zondagavond kwart over 9 toen de bel ging. Dolly lag te trillen in de armen van de vrijwilligster. Ze was erg bang en durfde de keuken niet uit. Ik had twee weken vakantie genomen, om Dolly de tijd te geven om wat te wennen. De eerste dagen was ze bang voor alles. Verkeer, de lift, automatische deuren, de keuken enz.
Autorijden ging wel meteen goed. Tegenover andere mensen was ze erg afwachtend, maar ook erg lief. Ze dronk erg weinig de eerste dagen. Eten ging redelijk goed. Na een dag of 5 heb ik haar eerst 10 minuten alleen gelaten. Daarna steeds wat langer. Dat ging en gaat nog steeds goed. Ze was meteen zindelijk. Dolly was erg onderdanig. Nog steeds als ik een beetje streng praat. Het lijkt alsof ze in het verleden niet zo’n leuk leventje heeft gehad. Vanaf de eerste dag heb ik Dolly bijna dagelijks meegenomen naar de kapsalon van mijn vriendinnen, waar ik altijd al over de vloer kwam. Daardoor kreeg Dolly snel vertrouwen in andere mensen. Het ging al snel stukken beter met haar. Na 1 dag was al duidelijk dat ze bij mij hoorde zei iedereen. Dolly is erg gehecht aan bekende mensen en honden. Ze houdt van autorijden en binnen spelen. Buiten spelen ben ik haar nu aan het leren. Los lopen lukt alleen nog in het parkje bij mijn flat. Dolly wil nog graag haar eigen neus achterna. Ik ben er van overtuigd dat het snel beter gaat. Het is een heel lief en vrolijk hondje. Af en toe probeert ze mij uit, maar ze weet precies wat wel en niet mag. Ze luisterde al snel naar vaste commando’s en inmiddels heeft ze haar inburgeringcursus gehaald.
De karakterbeschrijving klopte goed met de werkelijkheid. Ik miste alleen dat Dolly een erg angstig hondje was en soms nog is. Ze is alleen erg bang voor harde wind. Als ik hele dagen thuis zou zijn, zou ik zeker nog een hondje adopteren via Dutchy Adoptions. Er zijn zoveel lieve hondjes die een beter leven verdienen.

Ik hoop dat ik een goede bijdrage heb kunnen leveren, voor alle mensen die nog een hondje willen adopteren. Veel geduld is nodig, want de reis alleen al (naar Nederland) is een hele gebeurtenis voor de hondjes. Dolly moest echt bijkomen en was echt een aantal dagen van slag.

Ellen Schoof
Amstelveen

Kwibus1